Recollits 92.736 kg de roba amb Solidança – Roba Amiga durant 2022

Solidança - Roba Amiga

Sant Just Desvern treballa per combatre l’emergència climàtica i l’exclusió social posant a disposició de la ciutadania 9 contenidors de Solidança – Roba Amiga i donant feina a 13 persones en situació de vulnerabilitat social.

Al nostre municipi, durant l’any 2022, s’han recollit un total de 92.736 kg de residu tèxtil, que es tradueix en 4,68 kg per habitant i any, una molt bona dada que gairebé dobla la mitjana catalana (de 2,51 kg per habitant i any).

Les ciutadanes i ciutadans de Sant Just Desvern han demostrat novament el seu compromís ambiental dipositant més de 90.000 kg de roba en desús als contenidors taronges de Solidança – Roba Amiga repartits arreu del municipi. A partir de les donacions de roba en desús fetes s’han evitat  765,999 kg d’emissions de CO₂ a l’atmosfera, fet que impedeix que la roba es converteixi en rebuig i que fomenta l’economia circular amb valor social.

Així doncs, el gest de dipositar roba als contenidors Solidança – Roba Amiga ha permès assolir fites ambientals que converteixen el municipi de Sant Just Desvern en un dels territoris referents en recollida de tèxtil.

L’aposta de Solidança – Roba Amiga no només consisteix en una tasca i compromís ambiental, sinó també en l’acompanyament individualitzat i holístic de la persona a través del seguiment d’itineraris d’inserció sociolaboral per a persones en situació de vulnerabilitat social. En aquest sentit, Solidança treballa en col·laboració amb els Serveis Socials i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Just. Així, durant el 2022 s’han contractat 13 persones (9 més que l’any anterior). Aquestes contractacions permeten l’adquisició d’hàbits laborals i capacitats tècniques que les acosten al món laboral a través de llocs de treball vinculats a la gestió dels residus. D’altra banda, s’han ofert formacions ocupacionals per a 14 persones en situació de vulnerabilitat social del municipi.

El municipi també vol sensibilitzar la població envers la problemàtica ambiental i social del tèxtil. Per això, el 2022 es va realitzar una campanya de recollida de roba a l’Escola Montseny per sensibilitzar 150 alumnes.

Aquests resultats ens animen a seguir treballant en aquest model que suposa una gran oportunitat laboral a través de la gestió integral de residus.

Sobre Solidança – Roba Amiga

Roba Amiga és una iniciativa de diverses entitats socials amb l’objectiu d’enfortir l’acció social i afavorir la inserció laboral de les persones en situació de vulnerabilitat, mitjançant la gestió i el reciclatge del residu tèxtil a Catalunya, per impulsar l’economia social i alhora l’economia circular.

Solidança és una entitat social sense ànim de lucre nascuda l’any 1997 a Sant Joan Despí, amb l’objectiu de promoure la inserció sociolaboral i les accions formatives de col·lectius en risc d’exclusió social a través d’activitats vinculades a la gestió de residus i l’economia circular.

Més informació:

Tel. 93 685 44 34

comunicacio@solidanca.cat

www.solidanca.cat