El ple de desembre iniciarà la tramitació per a l’Institut Escola a Mas Lluí

Sala de plens de Sant Just

Avui, 22 de desembre, a partir de les 17 h, se celebra el ple municipal ordinari corresponent al mes de desembre, l’últim de l’any 2022.

El punt més destacat és l’inici de la tramitació per a l’Institut Escola al barri de Mas Lluí, que entra per urgència. L’Institut Escola cobrirà la manca de places de primària que ja existeix actualment i alhora donarà resposta a les futures demandes de places de secundària. L’Ajuntament posarà a disposició del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya els terrenys per a aquest nou centre públic d’ensenyament. Es tracta d’un solar de 8.050 m2 situat al carrer Maria Zambrano, 2.

Economia

De l’àrea d’Economia, s’aprovaran definitivament les ordenances fiscals i preus públics per a 2023, que s’havien aprovat provisionalment en el ple del mes d’octubre de 2022.

Planificació Territorial i Habitatge

Pel que fa a l’àrea de Planificació Territorial, Habitatge i Medi Ambient, s’aprovarà definitivament el projecte executiu de consolidació estructural de la Masia de Can Candeler, aprovada inicialment al ple de setembre. El pressupost d’execució del contracte és de 361.115,09 €.

Serveis a la Persona

Hi ha dos punts de l’àrea de Serveis a la Persona. D’una banda, es revisarà el cànon en metàl·lic per la concessió demanial de la residència Vitàlia Sant Just S.L. D’acord amb les dades facilitades per l’INE, l’IPC del període juliol 2020-juliol 2021 va ser del 2,9% i, per tant, el cànon a abonar corresponent a l’any 2022 és de 21.1330,10 €. 

També es votarà l’aprovació de les tarifes per a la prestació dels serveis del Complex Esportiu Municipal La Bonaigua per l’any 2023 i de l’activitat de natació escolar per al curs 2023-2024. Es contempla un increment en les tarifes lineal del 6,2 %. La quota total adult es mantindria igual i s’incrementarien la quota de permanència (3,70 %) i la quota de parella (2,50 %).

Mocions

S’han presentat dues mocions:

  • Moció del PSC de reconeixement als 20 anys del Consell Municipal de les Dones.
  • Moció del regidor no adscrit per protegir l’art urbà a Sant Just Desvern.

El ple serà presencial i obert al públic, amb una limitació d’aforament de 21 persones, i la sessió també es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

L’ordre del dia del ple es pot consultar a través d’aquest enllaç.