El ple de novembre aborda la lluita contra la violència masclista

Sala de Plens de Sant Just Desvern

Ahir es va celebrar el ple municipal ordinari corresponent al mes de novembre. Hi van assistir 16 regidors i regidores en comptes de 17 (faltava el portaveu de la CUP i és per això que no figuren els vots d’aquest partit.

Just abans de començar el ple es va organitzar un acte obert a tota la ciutadania davant de l’Ajuntament, per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. Es va llegir el manifest institucional, alumnes de l’institut de Sant Just van declamar textos en clau feminista i la coral Coraggio va cantar diverses cançons amb perspectiva de gènere.

Un dels punts més destacats de la sessió va ser l’aprovació definitiva per a la incorporació de l’Ajuntament com a soci de l’empresa TERSA (Tractament i Selecció de Residus), una companyia pública que opera a l’àrea metropolitana de Barcelona i que està especialitzada en la gestió de serveis ambientals relacionats amb l’economia circular. L’Ajuntament s’hi incorporarà mitjançant l’adquisició de participacions locals, per a l’exercici de l’activitat econòmica de comercialització d’energia elèctrica i d’altres energies, així com la prestació de serveis connexos en règim de lliure concurrència, i adquirirà 30 accions de TERSA per un import unitari de 374,57 euros.

PSCEndavant SJERCEn ComúRegidora no adscritaRegidor no adscrit
A favorAbstencióA favorA favorA favorA favor

Dins de l’Àrea de Serveis a la Persona, es va aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Sant Just Desvern en matèria de solidaritat fins al 2025. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del qual l’Ajuntament de Sant Just en forma part i n’és soci fundador, està constituït per més 250 de ajuntaments amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament dels països del Tercer Món mitjançant polítiques de cooperació local.

Quan a l’Àrea d’Alcaldia-Presidència, es va aprovar per unanimitat la pròrroga (de quatre anys més) del conveni entre el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i els ajuntaments de la comarca per a la creació d’un fons comarcal que permetrà la realització d’un pla estratègic turístic comarcal, amb l’objectiu de contribuir al creixement econòmic del Baix Llobregat a través del seu desenvolupament turístic.

Com a proposta d’urgència, es va aprovar definitivament el pressupost general per a l’exercici 2023, un cop resolta l’al·legació presentada per un ciutadà contra l’aprovació inicial.

PSCEndavant SJERCEn ComúRegidora no adscritaRegidor no adscrit
A favorA favorAbstencióA favorAbstencióA favor

Pel que fa a les mocions, es va aprovar per unanimitat la presentada pels grups PSC, Sant Just En Comú i Endavant Sant Just per a la millora del finançament de l’administració local.

I com a moció d’urgència es va aprovar per unanimitat la presentada per tots els grups municipals presents al ple a fi de revertir la regularització del cabal nominal de l’aigua a la ciutadania de Sant Just.

Abans de finalitzar, es va llegir el Manifest Institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones així com la Declaració Institucional del Dia Mundial de la Infància 2022, d’UNICEF Comitè Catalunya, sota el lema “drets i emocions”, que se centra en els grans reptes globals a abordar i que també ens interpel·len a nivell local, així com en compromisos concrets: salut mental, dret a l’educació, protecció de la infància davant de tot tipus de violència i dret a un medi ambient saludable.

Podeu recuperar el ple íntegrament al canal de YouTube de l’Ajuntament