El ple de novembre aborda la lluita contra la violència masclista

Sala de Plens de Sant Just Desvern

Aquest dijous, 24 de novembre, a les 19 h, se celebra el ple municipal ordinari corresponent al mes de novembre. Una hora abans, de 18 h a 19 h, hi haurà un acte obert a tota la ciutadania davant de l’Ajuntament, a la plaça Verdaguer, per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. Es llegirà el manifest institucional, alumnes de l’institut de Sant Just declamaran textos en clau feminista i la coral Coraggio cantarà diverses cançons amb perspectiva de gènere.

Pel que fa a l’ordre del dia del ple, destaca l’aprovació definitiva per a la incorporació de l’Ajuntament com a soci de l’empresa TERSA (Tractament i Selecció de Residus), una companyia pública que opera a l’àrea metropolitana de Barcelona i que està especialitzada en la gestió de serveis ambientals relacionats amb l’economia circular. L’Ajuntament s’hi incorporarà mitjançant l’adquisició de participacions locals, per a l’exercici de l’activitat econòmica de comercialització d’energia elèctrica i d’altres energies, així com la prestació de serveis connexos en règim de lliure concurrència, i adquirirà 30 accions de TERSA per un import unitari de 374,57 euros.

Un altre punt important és l’aprovació del conveni de col·laboració entre el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Sant Just Desvern en matèria de solidaritat fins al 2025. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del qual l’Ajuntament de Sant Just en forma part i n’és soci fundador, està constituït per més 250 de ajuntaments amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament dels països del Tercer Món mitjançant polítiques de cooperació local.

També es votarà la pròrroga (de quatre anys més) del conveni entre el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i els ajuntaments de la comarca per a la creació d’un fons comarcal que permetrà la realització d’un pla estratègic turístic comarcal, amb l’objectiu de contribuir al creixement econòmic del Baix Llobregat a través del seu desenvolupament turístic.

Pel que fa a les mocions, se’n presenten dues: una dels grups municipals Sant Just En Comú i PSC per a la millora del finançament de l’administració local i una altra del regidor no adscrit per protegir l’art urbà a Sant Just Desvern.

Per urgència, s’aprovarà definitivament el pressupost general de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, després de resoldre l’al·legació presentada contra l’aprovació inicial.

Per últim, es llegirà la Declaració Institucional del Dia Mundial de la Infància 2022, d’UNICEF Comitè Catalunya, sota el lema “drets i emocions”, que se centra en els grans reptes globals a abordar i que també ens interpel·len a nivell local, així com en compromisos concrets: salut mental, dret a l’educació, protecció de la infància davant de tot tipus de violència i dret a un medi ambient saludable.

El ple serà presencial i obert al públic, i la sessió també es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament. L’ordre del dia es pot consultar en aquest enllaç.