El ple de setembre votarà l’aprovació d’un Pla municipal per a la prevenció i detecció del frau i la corrupció

Aquest dijous, 29 de setembre, a les 19 h, se celebra el ple municipal ordinari corresponent al mes de setembre.

L’Ajuntament de Sant Just Desvern ha elaborat un “Pla municipal de mecanismes per a la prevenció, detecció i correcció del frau, la corrupció i els conflictes d’interessos per a la gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència” (PRTR). El primer punt de la sessió és l’aprovació d’aquest pla, que permetrà sol·licitar els ajuts europeus Next Generation per estimular la recuperació econòmica i la reparació dels danys causats per la pandèmia. A continuació es votaran dues aprovacions de la modificació de crèdit del pressupost general.

A més, es ratificarà la pròrroga d’un any del contracte de subministrament d’un vehicle per a la Policia Local (Toyota Prius amb kit de detinguts), en la modalitat de rènting, a través de l’Acord marc de mobilitat sostenible amb destinació a les entitats locals de Catalunya del Consorci Català pel Desenvolupament Local i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) .

De l’àrea de planificació territorial, habitatge i medi ambient es votarà l’aprovació del nou conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern per al servei de manteniment i conservació del parc de Torreblanca i el seu finançament. El primer conveni de col·laboració es va signar l’any 1997 i s’ha mantingut de forma ininterrompuda fins avui.

Pel que fa a l’àrea de serveis a la persona, es presenten dos punts que fan referència a la població jove. Un és l’aprovació de la tercera i última pròrroga del contracte per a la prestació del servei de mobilitat internacional per a joves, de l’empresa Progess SL, que es desenvolupa al Casal de Joves, per al període de l’1 de novembre de 2022 al 31 d’octubre de 2023. L’altre, l’aprovació de la segona i última pròrroga del contracte per a la prestació del servei d’orientació per a joves (el servei enllaç), per al mateix període, a l’empresa Itínere Serveis Educatius SL.

S’han presentat dues mocions. La primera és per garantir la pluralitat i independència de la comunicació pública local, proposada pels grups municipals de la CUP, ERC i la regidora no adscrita. La segona, del regidor no adscrit, és per a la millora d’infraestructures, mobilitat i serveis dels polígons industrials Sud-Oest i Pont Reixat.

Per últim, entraran tres punts per urgència. En primer lloc, l’aprovació inicial del projecte executiu de consolidació estructural de la masia de Can Candeler, que té per objecte principal la rehabilitació de les cobertes en general de tot el conjunt per tal de posar aturador al precoç estat de deteriorament actual. També entren per urgència l’aprovació del compte general de l’exercici de 2021 i l’aprovació definitiva de l’ordenança número 16 (s’estima la reclamació i suggeriment de la regidora no adscrita).

El ple serà presencial i obert al públic, amb una limitació d’aforament de 21 persones, i la sessió també es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.