A #SantJust cal que extremem les precaucions per evitar la cadena de contagis de la COVID-19

L’Ajuntament de Sant Just Desvern està participant al consell assessor territorial de la Generalitat per al seguiment de la COVID19 des del passat dilluns, després de la publicació del Decret de 13 de juliol d’adopció de mesures urgents per fer front al risc de brots de la COVID-19. El Decret del govern català estableix les mesures de limitació de l’activitat, el desplaçament de les persones i la prestació de serveis en determinats àmbits territorials en els casos d’aquests brots. Aquest òrgan de coordinació entre Generalitat i els Ajuntaments afectats pel Decret de mesures especial de contenció pretén resoldre dubtes generals amb les mesures i esdevenir un espai de coordinació i d’intercanvi d’informació.

Un dels principals dubtes a resoldre per part de l’Ajuntament de Sant Just Desvern és l’obertura de determinats equipaments esportius. La normativa del govern català especifica el tancament al públic dels gimnasos, poliesportius i complexos esportius, públics o privats i només permet l’obertura amb una autorització prèvia del Comitè de Direcció del PROCICAT de la Generalitat i d’acord a un seguit de criteris i propostes tècniques i sanitàries. L’Ajuntament ha enviat els informes pertinents a la Generalitat i ara està a l’espera de la resposta definitiva per determinar si poden estar oberts o tancats i en quines condicions. S’està a l’espera que s’autoritzi l’ús dels equipaments esportius del Complex Municipal de La Bonaigua i del Pàdel Sant Just i, de les instal.lacions privades de Mèlich Sports Club i del Club de Tennis Sant Gervasi.

El comitè d’emergències de l’Ajuntament, reunit avui per videoconferència, ha fet seguiment d’aquesta petició d’obertura, així com de l’evolució de les persones amb PCR positiu. Actualment, la detecció precoç i el seguiment de casos és essencial per contenir els brots a la zona metropolitana i, segons informacions de la Generalitat, està prevista la incorporació de dues persones a l’ABS de Sant Just per fer rastreig i seguiment de casos. La càrrega de feina a l’ambulatori ha crescut en els darrers dies donat que s’estan fent proves PCR amb major intensitat i implica una major càrrega de control i seguiment.

La unitat epidemiològica de la Generalitat de Catalunya, competent de l’evolució de la pandèmia, fa el seguiment d’un grup d’un casal d’estiu que es fa a Sant Just Desvern on s’ha detectat un cas positiu; de moment s’ha tancat el grup on s’ha detectat el cas. Dos establiments de restauració també estan tancats per la mateixa raó.

Cal extremar al màxim les mesures de protecció individual amb l’ús de la mascareta i la distància de seguretat, evitant així que creixi la cadena de contagis per COVID-19. La Policia Local ha denunciat 39 persones que no portaven mascareta al carrer. L’atenció ciutadana presencial a l’OAC es fa exclusivament amb cita prèvia (telèfon 900102658); la tramitació mitjançant la seu electrònica.