Joan Basagañas és escollit alcalde de Sant Just Desvern prenent el relleu de Josep Perpinyà

Joan Basagañas i Camps, candidat del grup municipal del PSC, ha estat escollit nou alcalde de Sant Just Desvern en el ple municipal extraordinari celebrat avui, prenent el relleu de Josep Perpinyà i Palau. Basagañas ha promès el càrrec d’alcalde, que ostentarà fins al 2023.

El candidat socialista ha comptat amb 9 vots favorables, 7 del PSC, 1 de Movem i 1 del regidor no adscrit. D’altra banda, Laia Flotats (JuntsxCAT-PAR) ha obtingut 4 vots, Carles Garcia (CUP-AMUNT) n’ha obtingut 1 i s’han produït 3 abstencions. El Govern Municipal seguirà format per la coalició dels grups municipals del PSC i Movem.

En l’acte de presa de possessió del càrrec, Joan Basagañas ha avançat el nou cartipàs, que s’oficialitzarà en un proper ple, i ha mostrat la seva intenció de seguir el full de ruta ja dissenyat pel govern municipal amb cinc grans eixos: l’atenció social als col·lectius més castigats per la crisi de la Covid-19, l’accés a l’habitatge, la sostenibilitat, el desplegament de la ciutat de 20.000 habitants i la seguretat i la convivència. Basagañas ha assegurat que sempre ha entès la política “des del diàleg, la negociació i, quan és possible, l’acord” i s’ha compromès a treballar perquè l’Ajuntament de Sant Just Desvern segueixi sent una institució valorada i respectada.

En acabat el ple de presa de possessió del nou alcalde, s’ha celebrat un segon ple extraordinari, en què el ple ha pres coneixement de la renúncia de l’acta de regidor de Josep Perpinyà.

Les dues sessions plenàries s’han emès en directe i es poden recuperar a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.