La façana de Cal Ginestar s’il·luminarà demà de color rosa per la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama

L’Ajuntament de Sant Just Desvern se suma aquest dissabte a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, il·luminant la façana de Can Ginestar de color rosa. 

L’objectiu d’aquesta jornada és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món, sent la primera causa de mort en la població femenina a nivell mundial. 1 de cada 8 dones tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida, raó per la qual és de vital importància fer una avaluació regular dels pits.

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per això, el Departament de Salut e la Generalitat de Catalunya, d’acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, convida les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada 2 anys. S’ha determinat que la detecció precoç del càncer de mama incideix notablement en la modificació del pronòstic de la malaltia, incrementant les possibilitats de curació fins a un 100%.

Tot i que no se’n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el Càncer recull una sèrie de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama, especialment després de la menopausa.

Algunes recomanacions generals per prevenir el càncer de mama són:

  • Mantenir un pes saludable i evitar l’obesitat.
  • Control mèdic anual amb el ginecòleg.
  • Realitzar regularment l’autoexploració mamària. En cas de detectar algun embalum o alguna anomalia acudir immediatament al metge.
  • Mantenir una alimentació sana i equilibrada.
  • Fer exercicis o alguna activitat física diària.
  • Evitar el consum de tabac i alcohol.
  • Practicar la lactància materna.

Més informació a la web de Canal Salut de la Generalitat de Catalunya