Les línies X30 i L21 es veuran afectades aquest dimarts per la vaga convocada a Moventis, amb serveis mínims del 40% i del 20% en funció de l’horari

Les persones treballadores de l’empresa de transport Moventis mantenen la convocatòria de vaga pels dies 15, 17, 22 i 24 octubre, una decisió que afectarà el servei de les línies X30 i L21 al municipi de Sant Just Desvern. En aquest sentit, s’han decretat serveis mínims del 40% entre les 6.30 i les 9.30 h i entre les 16 i les 20 h, mentre que a la resta de franges horàries aquests seran del 20%.

La plantilla de Moventis ha presentat un document amb 20 peticions de millores laborals, ja que consideren que l’empresa arrossega una mala planificació que està afectant el servei i a les persones treballadores. Així, una de les qüestions que demanen és que s’adeqüin els horaris. Actualment, en algunes línies, els temps per fer un recorregut determinat són insuficients, demanen també que es concreti el calendari laboral del 2025 i que se solucionin problemes amb les nòmines, entre d’altres qüestions.

Segons els sindicats CCOO i USOC, es realitzen jornades de treball molt desequilibrades entre torns; no es revisen els temps dels recorreguts entre capçaleres de línia i, fins i tot, denuncien discriminació per motius de salut i l’incompliment de la legislació en matèria de calendaris laborals, entre d’altres causes. A més a més, se sumen també a les crítiques dels usuaris pels retards continus d’algunes línies i l’excés de passatgers.

El comitè de vaga lamenta textualment que, davant la falta d’un diàleg constructiu per part de la companyia i la inacció de l’AMB i, després de passats sis mesos des de la subrogació, “ens veiem abocats a realitzar aquestes aturades com a via de solució”.