Preguntes freqüents sobre les targetes i els contenidors amb xip

contenidors amb xip Sant Just Desvern

Tots els contenidors d’orgànica i resta de Sant Just Desvern estan tancats i s’obren amb targeta. Amb la implementació d’aquest model, s’ha incrementat un 12 % la recollida selectiva.

A continuació, responem els dubtes més comuns sobre les targetes i els contenidors amb xip:

Què faig si visc al Barri Nord o a Can Modolell i no he rebut les targetes?

Els veïns i veïnes del barri Nord i Can Modolell que encara no tinguin les targetes necessàries per obrir els contenidors de les fraccions de residus resta i orgànica les poden passar a recollir per l’equipament de Les Escoles, ubicat al carrer Montserrat, número 2, fins al 7 de juny. L’horari d’entrega de targetes és de dilluns a divendres  de 9 h a 13 h i de 17 h a 20 h.

A partir del dilluns 10 de juny, el veïnat que encara no tingui les targetes pot demanar-les enviant un correu a residus@santjust.cat o trucant o via WhatsApp a través del telèfon 635 86 52 85 especificant les dades: nom i cognoms, adreça completa i número de telèfon. Passades 24 hores, es podran recollir a la recepció de l’Ajuntament.

I si soc d’un altre barri i encara no tinc les targetes?

Qualsevol persona que visqui a Sant Just Desvern i que encara no tingui les targetes per obrir els contenidors d’orgànica i resta pot enviar un correu a residus@santjust.cat o trucar o enviar un WhatsApp al telèfon 635 86 52 85 especificant les dades: nom i cognoms, adreça completa i número de telèfon. Passades 48 hores, es podran recollir a la recepció de l’Ajuntament.

Quines dades haig de presentar per poder recollir les targetes?

Les targetes estan vinculades al domicili. Per corroborar que hi vius, porta un document acreditatiu, com el teu DNI amb l’adreça actualitzada o una factura de subministres on hi figuri l’adreça (aigua, llum…).

Si visc de lloguer, puc adquirir les targetes?

Sí, pots presentar un document acreditatiu conforme vius en aquell domicili, com una factura de subministres.

Què faig si marxo a un altre domicili?

Les targetes estan vinculades al domicili, no a la persona usuària. Per tant, les targetes s’han de quedar al domicili.

Què haig de fer si acabo d’arribar al municipi?

Si acabes d’arribar a Sant Just Desvern, ja sigui perquè has comprat o llogat un immoble, aprofita el moment de l’empadronament per sol·licitar les targetes que et pertoquen a la recepció de l’Ajuntament.

També pots enviar un correu a residus@santjust.cat o trucar o enviar un WhatsApp al telèfon 635 86 52 85 especificant les dades: nom i cognoms, adreça completa i número de telèfon. Passades 48 hores, les podràs recollir a la recepció de l’Ajuntament.

I si he perdut la targeta o se m’ha malmès, què puc fer?

Sol·licita un duplicat enviant un correu a residus@santjust.cat o trucant o enviant un WhatsApp al telèfon 635 86 52 85 especificant les dades: nom i cognoms, adreça completa i número de telèfon.

Indica el codi de la targeta deteriorada o perduda per tal que la puguem donar de baixa.  El codi està situat a la part inferior dreta de la targeta. Passades 48 hores, podràs recollir la nova targeta a l’Ajuntament.

Què faig si a casa ve una persona treballadora de la llar i/o cuidadora i necessita una targeta?

Pots sol·licitar-ne un duplicat, especificant el motiu pel qual la necessites. Ho pots fer enviant un correu a residus@santjust.cat o trucant o enviant un WhatsApp al telèfon 635 86 52 85 amb les dades necessàries: nom i cognoms, adreça completa i número de telèfon. Passades 48 hores, les podràs recollir a la recepció de l’Ajuntament.

Les targetes que demani s’envien a domicili?

No, cal passar-les a buscar per la recepció de l’Ajuntament. L’horari d’atenció ciutadana és de dilluns a dijous, de 8.30 h a 20 h i divendres de 8.30 h a 14 h. Durant el mes d’agost, l’horari d’atenció serà de 8.30 h a 14 h, de dilluns a divendres.

I si no puc passar-la a buscar durant l’horari d’obertura de la recepció?

Pots autoritzar una altra persona per tal que les reculli en nom teu.

Quins contenidors estan tancats?

Tots els contenidors de les fraccions de resta (gris) i orgànica (marró) de Sant Just Desvern estan tancats i s’obren amb targeta.

Hi ha dies i/o horaris concrets en els quals puc obrir els contenidors?

Els contenidors es poden obrir tots els dies i a qualsevol hora, no hi ha restriccions horàries.

Puc obrir qualsevol contenidor del municipi?

Sí, no hi ha restricció de proximitat.

I si acosto la targeta i el contenidor no s’obre?

Cal tocar amb la targeta el sensor durant tres segons. Escoltareu un xiulet i ja podreu pitjar el pedal o la maneta per obrir-lo.

Si això no funciona, envia un correu a residus@santjust.cat o truca o envia un WhatsApp al telèfon 635 86 52 85. Indica el codi de la targeta que no funciona (el trobaràs a la part inferior dreta) i sol·licita un duplicat, que podràs passar a buscar per la recepció de l’Ajuntament.

Per a més informació:

www.santjust.cat/residus

@santjustresidus