El ple votarà l’aprovació definitiva del projecte del pavelló esportiu de Mas Lluí

Ple municipal Sant Just Desvern

Com cada últim dijous de mes, dijous 30 de maig a les 19 h se celebra el ple municipal ordinari de Sant Just Desvern, que es podrà seguir a través del canal de YouTube de l’Ajuntament o presencialment a la Sala de Plens. Els precs i preguntes de la ciutadania tindran lloc abans de la sessió, a les 18.15 h.

En aquest ple, s’aprovaran punts de les àrees d’Economia, d’Alcaldia i Serveis Generals i de Territori.

Alcaldia i Serveis Generals

Un dels punts més importants que es votarà en aquest ple és l’aprovació definitiva del pavelló esportiu amb aparcament de Mas Lluí, amb l’arranjament i desviació del Camí de la Salut.

Aquest projecte està redactat per l’arquitecte Marc Grifell Vera i té un pressupost d’execució de 7,5 milions d’euros. S’ha donat resposta a les al·legacions presentades i s’han emès els informes favorables pertinents del Consorci Natural de la Serra de Collserola i Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Economia

Un altre punt d’interès que es votarà és la reducció en la tarifa de les Escoles Bressol Municipals per tenir germans o germanes matriculats a Marrecs o Mainada. Això es farà modificant l’ordenança de preus públics número 17, que regula el preu públic de les dues escoles bressol municipals de Sant Just Desvern. Se’n podran beneficiar les famílies que matriculin el segon infant de cara al proper curs 2024-2025.

L’altre punt que es votarà de l’Àrea d’Economia és la delegació en la Diputació de Barcelona d’algunes facultats de gestió i recaptació dels ingressos de dret públic.

Territori

De l’Àrea de Territori, se sotmetran a votació diversos punts. En primer lloc, l’aprovació provisional de la modificació de la Casa Modolell en la fitxa 19 del Catàleg i Pla Especial de Protecció i Rehabilitació del Patrimoni Arquitectònica de Sant Desvern. Es modificarà l’ús preferent de restaurant i l’ús existent d’habitatge unifamiliar al nou ús proposat d’habitatge plurifamiliar, regulant les intervencions possibles a l’edifici catalogat i delimitant-ne els entorns.

També s’adjudicarà el contracte del servei de neteja viària, recollida i transport de residus sòlids urbans de Sant Just Desvern per procediment obert subjecte a regulació harmonitzada. A la licitació pública convocada s’hi ha presentat l’empresa Valoriza Servicios Ambientales S.A., per un import de 15.188.981 euros (IVA inclòs), per un període de cinc anys. L’inici del contracte es preveu per l’1 de juliol de 2024.

Per últim, es votarà la desafectació del domini públic municipal d’una porció de 401,27 m2 per cedir-los al Servei Català de la Salut i poder dur a terme l’ampliació de la superfície del CAP de Sant Just Desvern.

En aquest ple no s’han presentat mocions. Al final de la sessió, abans dels precs i preguntes de la corporació municipal, es donarà compte de l’aprovació del II Pla d’Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament de Sant Just Desvern per al període 2024-2028. També es donarà compte de la informació trimestral relativa a l’execució del pressupost de l’Ajuntament i s’informarà del període mitjà de pagament i del 1r trimestre del 2024.

L’ordre del dia del ple de maig de 2024 es pot consultar en el següent enllaç.

El correu preguntesple@santjust.cat està habilitat per recollir precs i preguntes adreçades als Plens municipals de l’Ajuntament de Sant Just Desvern. Només es tindran en compte aquells correus rebuts durant les 24 h del dia anterior a la celebració del Ple i fins a les 12 h del migdia del mateix dia de la sessió plenària.