Aquest cap de setmana hi ha una nova edició del Bioblitz Metropolità a les jugateques dels parcs del Mil·lenari i de Torreblanca

Bioblitz Metropolità

Aquest cap de setmana, 25 i 26 de maig, arriba una nova edició del Bioblitz Metropolità a totes les jugateques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

A Sant Just Desvern, serà dissabte 25 de maig al parc del Mil·lenari i diumenge 26 de maig al parc de Torreblanca. Com de costum, d’11.30 h a 13.30 h hi haurà un espai de joc i de 12 a 13 h tindrà lloc l’activitat.

El Bioblitz Metropolità és una jornada de ciència ciutadana per fer un cens participatiu de biodiversitat als parcs i platges metropolitans.

Aquesta activitat familiar combina propostes tradicionals de les Jugatecambientals, guiades per educadors ambientals i naturalistes experts, amb el format virtual, perquè tothom qui vulgui aporti a les xarxes socials fotografies de la flora i fauna dels parcs i platges metropolitans.

Hi haurà observacions d’ocells i papallones, revisions de caixes niu, gimcanes i itineraris guiats.

L’avantatge d’aquesta edició és que, tot i tenir lloc encara en l’episodi de sequera, les últimes precipitacions han provocat un moment esplèndid en la floració als parcs metropolitans, en especial als prats florits.

Les xarxes socials tindran un paper imprescindible en aquesta jornada de ciència ciutadana. L’AMB anima a publicar a Instagram o X fotografies de les observacions que es facin durant el cap de setmana als parcs o platges metropolitans.