La Jugateca ambiental presenta dues activitats més aquest cap de setmana al Parc del Mil·lenari i de Torreblanca de Sant Just

El Parc del Mil·lenari serà la seu demà dissabte a partir de les 12 h de l’activitat “Hort al balcó” de la Jugateca ambiental, organitzada conjuntament entre l’Ajuntament de Sant Just Desvern i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En aquesta nova proposta, aprendrem moltes coses sobre els productes de proximitat i acabarem parlant de com cuidar un hort urbà i de verdures de temporada. Són molts els beneficis ambientals i individuals que ens comporta disposar d’horts urbans a les ciutats i pobles, per petits que siguin. Els horts urbans contribueixen positivament a la mitigació del canvi climàtic, la reducció del consum, el foment de l’autoconsum, la salut de les persones que consumeixen els seus propis productes, i són molt bons per gaudir en família dels moment d’oci. Dia a dia se suma més gent que decideix instal·lar un hortet al balcó o la finestra de casa, sovint posant a prova tot el seu ingeni per ubicar-lo en espais a vegades ínfims.

I diumenge, també a partir de les 12 h, serà el torn de l’activitat “La fauna secreta del parc i el taller de petjades” al Parc de Torreblanca. A partir del “conte dels animals”  i les fitxes dels seus rastres, descobrirem quins són els principals animals que viuen al parc i quins rastres deixen pels llocs per on han passat. Amb guix construirem els motllos de les seves petjades i tancarem l’activitat amb una passejada en la que buscarem petjades d’animals i els intentarem reconèixer!.

La Jugateca ambiental, amb aquestes activitats gratuïtes que no requereixen inscripció prèvia, es presenta com un espai on les famílies, amb nens i nenes de totes les edats, poden compartir una estona de joc i experimentació mentre coneixen els valors dels parcs i platges metropolitans, a més d’altres continguts relacionats amb la sostenibilitat. A més a  més, també disposa d’un espai de joc i experimentació no dirigit, un punt d’informació sobre el parc i el municipi on s’ubiquen i una activitat guiada diferent cada dia sobre natura i medi ambient.