Sant Just impulsa una jornada sobre l’Envelliment Just el 24 d’octubre a L’Ateneu amb inscripcions obertes fins al 21 d‘octubre

L’Associació Sumeris i l’Ajuntament de Sant Just Desvern organitzen el proper 24 d’octubre a la Sala del Cinquantenari de l’Ateneu la jornada “Envelliment Just. Un país per a totes les edats”, centrada en la importància de repensar la longevitat i com aconseguir un envelliment digne i ple de sentit en una societat on l’esperança de vida és cada cop més llarga.

L’objectiu d’aquesta jornada de debats i de propostes, que forma part de la programació de les Festes de Tardor de Sant Just, no és simplement millorar els serveis per a les persones grans, sinó crear un nou marc de valors que consideri la diversitat generacional com un actiu important, afavorint la convivència i el respecte entre generacions, igual que es valora la pluralitat cultural, socioeconòmica o de gènere.

Les inscripcions per a aquesta activitat que tindrà lloc entre les 9 i les 18 h estaran obertes fins al proper 21 d’octubre, i la jornada es vertebra al voltant de tres pilars com són la reflexió personal; el com viure i on viure; i les noves oportunitats que es poden generar amb l’edat.

Es planteja com les persones grans poden seguir contribuint activament a la societat, ja sigui des del seu entorn familiar, veïnal o cultural, i com les seves experiències, desitjos i creativitat poden ser motors de canvi social i personal. Així, es promou una nova visió de l’envelliment com a etapa plena d’oportunitats i aportacions, trencant estereotips i fomentant una major sensibilització social.

El programa de la jornada “Envelliment Just. Un país per a totes les edats” del proper 24 d’octubre és el següent: