La sociòloga Ángela Ocampo protagonitza la 2a xerrada de la gira de tardor de Ciutats Defensores dels Drets Humans a Sant Just

Les Escoles acull avui a les 19 h la segona xerrada de la gira de tardor del cicle Ciutats Defensores dels Drets Humans, organitzat pel Fons Català de Cooperació – CCAR, que girarà a l’entorn de la defensa dels drets de les dones a Colòmbia, amb la participació de la sociòloga colombiana Ángela Ocampo.

Ocampo és sociòloga de formació i té un màster en justícia social i construcció de pau, a més de ser experta en temes de gènere i investigadora amb experiència en Drets Humans. Fa més de 25 anys que treballa en l’àmbit de l’activisme pels drets fonamentals a Colòmbia i el seu àmbit d’especialització s’emmarca en el context de les víctimes de crims d’Estat. De fet, és cofundadora del Movimiento Nacional de Víctimas de Crímenes del Estado (MOVICE) i ha treballat fent acompanyament polític a presos i preses polítiques en presons del seu país, i és una de les fundadores de l’organització de drets humans La Manada Feminista.

El 2007 va patir un intent de desaparició forçada per part d’agents de l’Estat i des d’aleshores viu amenaçada per diferents sectors, a causa del seu treball de protecció i d’acompanyament a víctimes de violència de gènere per part dels cossos policials.