El ple de juliol aprova l’Inventari de camins del municipi

Dijous 25 de juliol de 2024, es va celebrar ple municipal ordinari a Sant Just Desvern. La sessió es pot recuperar al canal de YouTube de l’Ajuntament. El mes d’agost no hi haurà ple: la propera sessió serà dijous 26 de setembre.

La sessió va comptar amb deu punts i dues proposicions d’urgència:

Increment de retribucions

De l’Àrea d’Alcaldia i Serveis Generals, es van aprovar tres punts relacionats amb els increments de retribució corresponents a l’exercici de 2024. Tots els increments són del 2%, tal com fixa la Llei de Pressupostos General de l’Estat.

  • Els increments de les retribucions del personal de l’Ajuntament de Sant Just Desvern:
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorA favorAbstencióA favorA favorA favorA favor
  • La modificació de les retribucions i assistències a percebre pels membres de la corporació:
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorA favorAbstencióAbstencióA favorEn contraA favor
  • La modificació de les dotacions econòmiques per al funcionament dels grups polítics municipals:
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorA favorAbstencióAbstencióA favorEn contraEn contra

Licitació del pavelló de Mas Lluí

A continuació, es va aprovar el punt que posa inici a la licitació del nou pavelló esportiu de Mas Lluí, amb el plec de clàusules administratives i la convocatòria per a la contractació de les obres. També es contemplen les obres de l’aparcament adjacent, amb capacitat per a un centenar de vehicles, i la desviació del traçat del camí de la Salut en la seva confluència amb l’àmbit del pavelló.

El pavelló esportiu ha de donar resposta a les necessitats d’espai de clubs locals, molts dels quals estan entrenant actualment fora del municipi, i també farà servei al futur institut escola del barri.

D’acord amb la memòria justificativa elaborada pel tècnic municipal, el pressupost de licitació del contracte és de 7.567.343 euros, IVA inclòs, i la durada prevista de les obres és de 24 mesos.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorEn contraEn contraAbstencióAbstencióEn contraEn contra

Creació del Consell Municipal de l’Habitatge

Un dels punts més destacats de la sessió va ser l’aprovació de la creació del Consell Municipal de l’Habitatge de Sant Just Desvern, així com l’aprovació inicial del seu reglament.

Es tracta d’un òrgan participatiu i consultiu que tindrà com a repte l’impuls del Pla de l’habitatge 2023-2030, generar debat entorn dels principals instruments de la política municipal d’habitatge i formular propostes d’actuació. Aquesta mesura està inclosa en el Pla d’Acció Municipal 2023-2027.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorA favorA favorA favorAbstencióEn contraA favor

Casa Modolell de Sant Just Desvern

De l’Àrea de Territori, es va rectificar l’errada material detectada en l’acord del ple d’aprovació de la modificació puntual del Pla General Metropolità en l’àmbit de la Casa Modolell.

Durant la tramesa de la documentació es va advertir un error material, ja que el punt es va aprovar definitivament, però a la documentació s’esmentava com a aprovació provisional. Aquest punt es va esmenar durant la sessió d’ahir.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorAbstencióA favorAbstencióAbstencióEn contraA favor

Catàleg i inventari de camins municipals

El Catàleg de camins municipals i l’Inventari de camins municipals de Sant Just Desvern va ser un altre dels punts que es van aprovar a la sessió plenària de juliol. El catàleg està redactat per l’enginyer Joan Magrinyà, i l’Inventari l’ha treballat el Servei d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

A Catalunya, el Reglament de patrimoni dels ens locals (RPEL) obliga tots els ajuntaments a disposar d’un inventari dels seus béns, incloent els vials no urbans d’ús públic. Com que l’Ajuntament de Sant Just Desvern no disposava d’un inventari de camins municipals, va encarregar la redacció del Catàleg, que inclou un total de 25 camins, amb una longitud de 21,9 km. Aquest inventari té com a objectiu identificar els camins d’ús públic situats en sòl rústic.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorAbstencióA favorA favorA favorA favorAbstenció

Ampliació del CAP de Sant Just Desvern

Per unanimitat, es van aprovar dos punts relacionats amb l’ampliació del CAP de Sant Just Desvern. L’Ajuntament és propietari de la finca registral 1439, fitxa 33 de l’inventari municipal de béns immobles, que se cedirà al CatSalut per a la construcció de l’ampliació del centre de salut. Al ple municipal de maig de 2024 es va aprovar la segregació i desafectació de la finca, que consta de 401,27 m2.

Un cop transcorregut el termini d’informació pública sense al·legacions, es va aprovar l’alteració de la qualificació jurídica de la finca, amb l’objectiu de poder dur a terme l’ampliació del CAP. També es va incoar l’expedient per a la cessió del bé municipal, amb l’objectiu de facilitar-ne l’ampliació.

Ajuts per a les extraescolars

Un any més, s’han aprovat les bases per a l’atorgament d’ajuts econòmics per a la realització d’activitats extraescolars al municipi. Els ajuts estan destinats a persones menors empadronades o escolaritzades a Sant Just Desvern, per a la realització d’activitats culturals, lúdiques i esportives fora de l’horari escolar.

Per primera vegada, l’Ajuntament posa en marxa una línia d’ajuts específica per a l’alumnat amb necessitats especials, que se suma a la línia ja existent per a menors. En el cas de l’alumnat d’escoles d’educació especial, es podran beneficiar de l’ajut fins als 22 anys.

A partir de l’aprovació de les bases, l’Ajuntament ja està ultimant la convocatòria que definirà el calendari de presentació de sol·licituds i les condicions per accedir-hi.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorAbstencióA favorA favorA favorA favorA favor

Reglament del Camp de Futbol

Per urgència, es va aprovar la resolució de les al·legacions formulades i l’aprovació definitiva del reglament de l’ús i funcionament del Camp de Futbol de Sant Just Desvern.

Es van presentar al·legacions a l’aprovació inicial (que va tenir lloc al ple d’octubre de 2023) per part de l’Atlètic Sant Just Futbol Club i l’Associació de Veïns Can Roig, que van ser desestimades o estimades parcialment segons el cas.

S’han establert uns criteris de prioritat en l’autorització i el règim d’ús del Camp Municipal d’Esports. També se n’ha regulat la normativa, així com l’horari general d’ús.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorAbstencióEn contraAbstencióAbstencióEn contraAbstenció

Contracte de la UIR

Finalment, també per urgència, es va aprovar l’adjudicació del contracte de la UIR (Unitat d’Intervenció Ràpida). El contracte inclou tres lots:

  • Serveis de manteniment i treballs en via pública, que s’adjudica durant un termini de tres anys a l’empresa Serveis Integrals de Manteniment Rubatec, S.A., i té un cost de 2.085.153,24 €, IVA inclòs.
  • Serveis de manteniment i treballs en equipaments i edificis municipals, que també es treballaran durant tres anys amb Serveis Integrals de Manteniment Rubatec, S.A., per un import de 634.990,47 €, IVA inclòs.
  • Serveis de manteniment correctiu i treballs d’asfaltatge, adjudicats per import de 356.756,40 €, IVA inclòs, a Acsa Obras e Infraestructuras S.A.U., per un període de quatre anys.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorAbstencióA favorAbstencióAbstencióEn contraA favor