Les darreres pluges permeten passar de l’estat d’excepcionalitat per sequera al d’alerta

Divendres passat va entrar en vigor el canvi en la situació de sequera al sistema Ter-Llobregat: recula de la fase d’excepcionalitat a la fase d’alerta a causa de les pluges en les últimes setmanes, que han omplert les reserves.

Sant Just Desvern és un dels 202 municipis metropolitans afectats per aquesta nova situació, la qual permet reduir les restriccions en els usos urbans i en les piscines.

Les pluges de les últimes setmanes han fet que les reserves dels pantans del sistema Ter-Llobregat dupliquin les de fa tres mesos -ara estan al 38,5%-, i aquestes bones dades han permès al govern aixecar part de les restriccions per sequera.

Al Ter-Llobregat, l’aixecament de mesures implica que el límit del consum diari augmenta de 230 a 250 litres per habitant, i que es relaxen les restriccions d’aigua en usos com ara el reg agrícola, la ramaderia, la indústria i els usos recreatius que impliquin reg, com ara el golf.

Es retorna així a l’alerta, una fase en la qual es va entrar el novembre del 2022.

Podeu consultar les noves restriccions d’aigua en usos urbans i en piscines.

Més informacióPortal de la sequera de la Generalitat de Catalunya