Sant Just Desvern, agermanada amb Cabeza la Vaca per unanimitat del Ple

Dijous 27 de juny a les 19 h es va celebrar el ple municipal ordinari de Sant Just Desvern corresponent al mes de juny de 2024. La sessió es pot recuperar al canal de YouTube de l’Ajuntament. Els precs i preguntes de la ciutadania, que van tenir lloc abans de l’inici de la sessió, es poden tornar a veure aquí.

Un dels punts més esperats del ple va ser l’agermanament amb Cabeza la Vaca, que es va aprovar per unanimitat. També es van aprovar altres punts de l’àrea d’Economia i d’Alcaldia i Serveis Generals, així com dues mocions.

Modificacions de crèdit del Pressupost de 2024

El primer punt que es va aprovar al ple de juny pertany a l’Àrea d’Economia i consisteix en una modificació de crèdit extraordinari del Pressupost del 2024.

Aquesta modificació es finançarà amb baixes per anul·lacions, amb l’objectiu d’invertir en reposició de maquinària, instal·lacions i estris de diferents àmbits, principalment per a la Policia Local, Protecció Civil, l’Escola Bressol Marrecs i les Oficines de Sant Just – Diagonal.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióAbstencióAbstencióAbstencióAbstenció

Cau el punt de recuperació del bé immoble del carrer Canigó, 35

El segon punt de l’ordre del dia va caure i no es va haver de sotmetre a votació, perquè es va arribar a un acord amb l’altra part implicada.

Es tractava de la recuperació del bé immoble municipal del carrer Canigó, número 35, de Sant Just Desvern, conegut com a habitatge dels mestres, ja que en origen hi vivia el personal docent de l’escola Canigó. La persona que actualment ocupa un dels habitatges d’aquest edifici adjacent a l’Escola Canigó i que impossibilita que infants i mestres n’utilitzin el pati ha acceptat marxar de la propietat.

Sant Just s’agermana amb Cabeza la Vaca

El punt més destacat del ple de juny va ser l’aprovació per unanimitat de l’agermanament amb el municipi extremeny de Cabeza la Vaca, que té una consolidada relació amb Sant Just Desvern.

Tot just després d’aprovar-se el punt, es va convidar el president de la Casa d’Extremadura, present a la sala, a dir unes paraules. Aquest any, l’entitat extremenya ha complert 40 anys des de la seva fundació al municipi.

Paral·lelament, el ple de juny de Cabeza la Vaca també ha votat l’agermanament amb Sant Just Desvern. La voluntat d’ambdós municipis és aprofundir en les relacions socials, culturals, educatives, turístiques i comercials. De l’11 al 14 de juliol de 2024, una comitiva de l’Ajuntament de Sant Just Desvern i de la Casa d’Extremadura viatjarà a Cabeza la Vaca per formalitzar l’agermanament durant les festes del municipi extremeny.

Festes locals del municipi per a 2025

Un altre punt d’interès per a la ciutadania és la determinació de les festes locals per a l’any 2025, que també es van aprovar per unanimitat.

Les dues festes locals de l’any vinent seran:

  • Dilluns 9 de juny: dilluns de Pasqua Granada
  • Dimecres 6 d’agost: dia dels sants patrons del municipi, Just i Pastor, que coincidirà amb el final de la Festa Major de Sant Just Desvern

A banda d’aquestes dues festivitats, els cinc dies de lliure disposició dels centres escolars de Sant Just Desvern seran els següents:

  • Dilluns 4 de novembre de 2024
  • Dijous 5 de desembre de 2024
  • Dilluns 10 de febrer de 2025
  • Dilluns 3 de març de 2025
  • Divendres 2 de maig de 2025

Borsa per cobrir places temporals d’auxiliar de biblioteca

Un altre punt aprovat és el decret de borsa supramunicipal de personal temporal 2024 en la categoria de tècnic/a auxiliar de biblioteca.

Es tracta de la creació d’una borsa de la Diputació de Barcelona destinada a cobrir places temporals d’auxiliar de biblioteca, per termini de 2 anys. La borsa es destinarà als Ajuntaments de la demarcació de Barcelona, amb biblioteques integrades a la Xarxa de Biblioteques Municipal.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorA favorAbstencióA favorA favorA favorA favor

Fons social per al personal de l’Ajuntament

El ple de juny va aprovar també les normes de funcionament del fons social de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, destinat al personal que hi treballa. Es tracta d’un fons social ja existent, i que ara es regula més detalladament.

Es poden sol·licitar ajuts per despeses de tractaments i aparells odontològics, oftalmològics, auditius, de l’aparell locomotori…, així com ajuts pel foment de la mobilitat en transport públic, ajuts extraordinaris per a la conciliació de la vida laboral i familiar del personal que compleixi 25 anys al servei de l’Ajuntament i aportacions al Pla de Pensions.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióA favorAbstencióA favorA favor

Mocions

Es van presentar i aprovar dues mocions:

  • Moció d’Endavant Sant Just sobre una app que aglutini serveis municipals i informació de Sant Just Desvern.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorA favorA favorA favorAbstencióA favorAbstenció
  • Moció de Sant Just En Comú i PSC per revertir la decisió de l’ICS de no cobrir substitucions.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorA favorA favorAbstencióAbstencióA favorAbstenció

Licitació de les obres de la masia de Can Freixes

Per urgència, es va aprovar l’inici de la licitació per a la contractació de les obres de consolidació estructural de la masia de Can Freixes.

Aquesta masia emblemàtica del municipi, ubicada al Parc de Can Freixes, data del segle XVI i consta d’una planta semisoterrada, una planta baixa i una planta sotacoberta.

D’acord amb la memòria justificativa elaborada pel tècnic municipal, el valor estimat del contracte de licitació és de 1.094.175,56 euros, IVA inclòs, i es preveu que les obres durin 12 mesos. Més endavant es decidiran els usos de la masia.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUPVOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióAbstencióA favorAbstencióA favor

Lectura de manifestos

Al final del ple, es van llegir dos manifestos, amb l’adhesió de tots els grups municipals menys VOX:

  • Manifest amb motiu del Dia mundial de la presa de consciència sobre l’abús i el maltractament a les persones grans, del 15 de juny.
  • Manifest amb motiu del Dia internacional de l’orgull, del 28 de juny.