Eleccions europees del 9 de juny de 2024: signat l’acord de partits pel repartiment de l’espai de propaganda electoral

Ple municipal Sant Just Desvern

Aquesta setmana s’ha signat l’acord de partits pel repartiment dels espais de propaganda electoral de Sant Just per a les eleccions europees del 9 de juny de 2024.

Representants de  JUNTS-UE; PSC; ERC-ARA REPÚBLIQUES; COMUNS-SUMAR, i VOX van signar l’acord de repartició dels espais gratuïts per a la propaganda electoral cedits per l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

Les eleccions estan convocades pel dia 9 de juny de 2024 i el període de campanya electoral és del 24 de maig al 7 de juny.

La repartició d’aquests espais s’ha fet per ordre de representativitat, d’acord amb els resultats obtinguts en les eleccions europees de l’any 2019 a la circumscripció de Barcelona i tenint en compte els partits o formacions polítiques que concorren a les eleccions, dels quals l’Ajuntament té coneixement de persones referents per a la campanya electoral al municipi.

En aquest acord, es delimiten aspectes com la ubicació de les pancartes, els trams de carrers i fanals reservats per a banderoles i cartells, els cartells lliures al voltant d’equipaments públics o el suport cartó d’ús exclusiu per a la propaganda electoral.

L’acord també recull la difusió mitjançant l’emissora de ràdio local del municipi, Ràdio Desvern. Tot i que en aquesta ocasió les emissores municipals no poden oferir espais de propaganda electoral, Ràdio Desvern ofereix a tots els partits o coalicions que es presenten a aquestes eleccions una entrevista d’uns 20 minuts de durada per donar cobertura informativa a totes les candidatures.

L’entrevista s’emetrà al magazine matinal, La Rambla, amb ordre invers a la representativitat obtinguda a la província de Barcelona en les darreres eleccions europees de 2019, seguint el següent calendari:

  • Vox: 29 de maig
  • Podemos: 30 de maig
  • PP: 31 de maig
  • Comuns: 3 de juny
  • Ciutadans: 4 de juny
  • ERC: 5 de juny
  • PSC: 6 de juny
  • Junts: 7 de juny

Acord sobre la distribució d’espais i propaganda electoral per a les eleccions europees del 9 de juny de 2024