El ple de febrer aprova els primers passos per la construcció del pavelló i l’institut escola de Mas Lluí

Ple municipal Sant Just Desvern

Dijous 29 de febrer es va celebrar el ple ordinari mensual de l’Ajuntament de Sant Just Desvern. La sessió, que per problemes tècnics no es va poder retransmetre en directe, es pot recuperar a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

Tots els punts de l’ordre del dia es van aprovar:

  1. Nou pavelló esportiu de Mas Lluí

En primer lloc, es va aprovar inicialment el projecte d’un complex esportiu compost per un pavelló poliesportiu, un aparcament i l’arranjament i desviació del camí de la Salut a la zona de Mas Lluí de Sant Just Desvern.

Amb la nova pista esportiva, es vol donar resposta a la manca d’espais que pateixen els clubs locals que han d’anar a entrenar fora de Sant Just per manca de pistes. Dels 900 esportistes que entrenen en clubs locals, actualment uns 300 han d’entrenar fora del municipi per la manca d’espai.

El pavelló tindrà una pista esportiva divisible en dos, graderia, 6 vestidors, un bar i paviments de parquet per modalitats esportives com gimnàstica, bàsquet i handbol, entre d’altres.

La nova pista s’ubicarà al costat del centre cívic Soledat Sans Serafini i del futur institut escola del barri. El projecte inclou un aparcament amb un centenar de places, que garantirà l’estacionament de vehicles. L’alumnat del futur Institut escola de Mas Lluí també es podrà beneficiar de la instal·lació esportiva.

El projecte està redactat per l’arquitecte Marc Grifell Vera i compta amb un pressupost d’execució material de 6.835.834,44 euros (IVA inclòs).

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorEn contraEn contraAbstencióAbstencióEn contraEn contra

2. Nou institut escola de Mas Lluí

El segon punt aprovat és la posada a disposició temporal de l’ús de terrenys al Departament d’Educació per a l’ocupació temporal amb mòduls escolars per al nou institut escola.

Es tracta d’un solar lliure de càrregues al carrer Narcís Monturiol, número 18, que es destinarà a la instal·lació de mòduls prefabricats i la posada en marxa del nou institut escola per un període de quatre anys, prorrogable com a màxim per quatre anys més. Prèviament, l’Ajuntament enderrocarà la nau-magatzem existent i adequarà l’immoble que es posa a disposició.

Responent al criteri de la Generalitat de Catalunya, el centre començarà el curs 2024-2025 amb dues línies d’I3 i anirà creixent progressivament. Es construirà amb mòduls prefabricats que garanteixen totes les condicions necessàries per desenvolupar la tasca educativa del centre i viure’n el seu dia a dia. Els mòduls tindran una planta i inclouran aules àmplies, de 45 m2, i climatitzades.

L’institut escola definitiu s’ubicarà, en el futur, al barri de Mas Lluí, a la franja destinada a equipaments del carrer Maria Montessori.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorA favorAbstencióA favorA favorA favorA favor

3. Revisió del cànon de la residència Vitàlia

De l’Àrea de Serveis a la Persona, el primer punt que es va aprovar és la revisió del cànon en metàl·lic de la concessió demanial de la residència i centre de dia Vitàlia Sant Just, corresponent a l’exercici 2024.

L’última actualització del cànon es va aprovar fa un any, per acord de ple del 26 de gener de 2023. Ara, s’ha tornat a revisar tenint en compte la variació de l’IPC publicada per l’INE per al període comprès entre juliol del 2022 i juliol del 2023, per aplicar-se amb efectes de l’1 de gener d’enguany. El cànon metàl·lic que l’empresa haurà d’abonar a l’Ajuntament queda establert en 24.177,33 euros.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorA favorA favorA favorA favorEn contraA favor

4. Aliança per l’Educació 360

Per unanimitat, es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Just Desvern a la convocatòria “Aliança per l’Educació 360. Educació a temps complet”.

Aquest projecte, presentat per la Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i la Diputació de Barcelona, juntament amb més de 30 institucions públiques i socials, busca promoure el desenvolupament de projectes d’Educació 360 per tal que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida, així com connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i no lectiu.

5. Increments addicionals de les retribucions al servei de la corporació

Per urgència, es va aprovar l’increment addicional de les retribucions al servei de la corporació municipal corresponent a l’exercici 2023, que augmenta un 0,5% amb efectes de l’1 de gener de 2023, en vinculació a l’increment del PIB de l’any 2023, tal com està previst en la Llei de pressupostos generals estatal.

PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióA favorA favorA favorA favor

Mocions

Es van presentar quatre mocions, dues de les quals es van aprovar:

  • Es va rebutjar la moció del grup municipal de VOX per denunciar les catastròfiques conseqüències que ha tingut el pacte verd europeu per als interessos nacionals i en defensa del sector primari espanyol.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
En contraEn contraEn contraEn contraEn contraEn contraEn contraA favor
  • Es va aprovar la moció del grup municipal d’ERC, CUP, Junts i Sant Just en Comú per al suport a la pagesia.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióA favorA favorAbstencióA favorEn contra
  • Es va rebutjar la moció del grup municipal de VOX amb motiu de l’assassinat de dos guàrdies civils en acte de servei contra el narcotràfic.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
En contraEn contraEn contraEn contraEn contraA favorEn contraA favor
  • Es va aprovar la moció del grup municipal d’Endavant Sant Just per a l’estudi i col·locació d’arbres, tendals i altres elements d’ombra als parcs, places i jardins de Sant Just.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
AbstencióAbstencióA favorA favorA favorA favorA favorA favor

Al final del ple, la regidora de Gent Gran va donar compte de l’aprovació del pla d’acció “Sant Just Desvern, ciutat amiga de les persones grans-OMS 2024-2027”. Així mateix, es va llegir la declaració institucional de suport als dictàmens del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat.

Aquest és el darrer ple municipal en què els precs i preguntes de la ciutadania s’han realitzat al final de tot. A partir del ple de març, per facilitar la conciliació familiar, el torn obert per parlar amb l’alcalde i el regidorat es farà abans de començar el ple, de 18.15 h a 19 h.