Simulacre de sirenes de risc químic al Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Oriental

simulacre risc químic Sant Just Desvern

En el marc dels plans de protecció civil per emergències químiques (PLASEQTA i PLASEQCAT), enguany s’han reprès les proves de sirenes de risc químic. Dimecres 15 de novembre de 2023 a les 11 h es realitzarà la prova de les sirenes dels sectors químics del Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental.

Concretament, s’activaran les sirenes de risc químic ubicades als municipis d’Abrera, Barcelona, Castellbisbal, Cornellà de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Martorell, Olesa de Montserrat, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló, Terrassa i Viladecans. A més, es preveu que aquestes sirenes també se sentin en alguna zona dels municipis del Papiol, Rubí i Sant Cugat del Vallès, per la seva proximitat.

Aquestes proves permeten comprovar que les sirenes funcionen correctament i, alhora, familiaritzar la població amb els sons d’avís. Durant la prova també s’enviarà una alerta de protecció civil als telèfons mòbils informant de l’activació de les sirenes de risc químic.

Aquest sistema funciona a partir de la distribució de les antenes de telefonia mòbil, que no coincideixen totalment amb la cobertura de sirenes de risc químic. Per aquest motiu és possible que aquest missatge es rebi als telèfons mòbils de la població en algunes zones de Sant Just Desvern, malgrat no estar inclòs dins la cobertura d’audició de les sirenes de risc químic.

Més informació i accés a l’enquesta anònima