Ple extraordinari d’octubre: primer pas per executar el conveni de La Vall i construir una nova zona urbana a la carretera Reial

Ple municipal de Sant Just Desvern

El 30% del nou habitatge que s’hi construirà serà de protecció oficial

Dilluns, 16 d’octubre, a les 20 h, se celebra un ple municipal extraordinari que consta d’un únic punt: l’acceptació de la cessió parcial del projecte de reparcel·lació de la carretera Reial, per a la construcció d’una nova zona residencial i comercial. L’ordre del dia es pot consultar en el següent enllaç.

Es podrà assistir presencialment al ple de l’Ajuntament de Sant Just. La sessió també es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube. Com que és un ple extraordinari, no hi haurà precs ni preguntes.

La proposta que es porta a ple és l’acceptació, per part de l’Ajuntament, de la cessió gratuïta efectuada per Fatjó de part d’aquest sòl i sostre. Es tracta d’una cessió addicional fruit del conveni per a la transformació urbanística de la carretera Reial, aprovat l’any 2019 i que dona continuïtat al conveni de La Vall, signat l’any 2014.

L’acceptació d’aquesta cessió parcial és el pas previ perquè entrin les primeres llicències que han de permetre la construcció de pisos de lloguer del conveni de La Vall. El 30% del nou habitatge que s’hi construirà serà de protecció oficial.

Aquesta és una de les tres actuacions urbanístiques resultants del conveni per salvar La Vall, del 2019, l’objectiu del qual va ser evitar la construcció d’habitatges dins del Parc Natural de Collserola, com estava permès aleshores. D’aquesta manera, es protegeix La Vall de Sant Just i es trasllada el sostre edificable a una zona ben comunicada de la trama urbana local.