10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental

Dia Mundial Salut Mental

El 10 d’octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental. Des de l’any 1992 se celebra en l’àmbit mundial el Dia de la Salut Mental. El lema d’aquest 2023 és “La salut mental és un dret universal”.

Durant aquesta setmana, a la Biblioteca Joan Margarit hi trobareu exposats llibres i pel·lícules sobre salut mental.

Associació Salut Mental Baix Llobregat

Segons l’IDESCAT, a la Comarca del Baix Llobregat hi ha reconegudes legalment 13.487 persones que tenen una malaltia mental crònica relacionada amb la salut mental i, a Catalunya, 124.925 persones.

L’Associació Salut Mental Baix Llobregat és una entitat creada per donar suport als familiars i a les persones que tenen malalties de salut mental. Acull i assessora la persona afectada i les seves famílies.

Si necessiteu suport i atenció us hi podeu adreçar al telèfon 659 961 016 o mitjançant un correu electrònic a espai3cornella@hotmail.com

Per la salut mental a la feina: parlem-ne. Treballem-ho. Hi guanyem tots

Enguany, amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, l’Ajuntament de Sant Just Desvern s’adhereix a la campanya sobre la salut mental a la feina, engegada per la Generalitat de Catalunya i Obertament.

La campanya exposa que el 90% de les persones que han passat per un problema de salut mental no s’han sentit capaces de parlar-ne obertament a la feina i que cal posar solucions pràctiques i accessibles per millorar l’entorn laboral. Més informació: higuanyemtots.org i obertament.org.