Arriba la Setmana Europea de la Mobilitat

Setmana Europea de la Mobilitat 2023

Del 16 al 22 de setembre de 2023, se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

La Setmana Europea de la Mobilitat, que en l’edició d’aquest any porta per lema “Combina i mou-te!”, també té la voluntat de visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Destaquen les següents activitats:

Activitat familiar: Aprenem a gaudir dels viatges en bus

Dijous 21 de setembre, de 16 h a 20 h, al Parc de Iulia Quieta, Soler i Sauret i l’Ajuntament de Sant Just Desvern apropen la mobilitat sostenible en bus al municipi. Es farà una activitat familiar per donar a conèixer els avantatges de l’autobús com a mitjà de transport.

Desenvolupament de l’activitat 

L’activitat “Aprenem a gaudir dels viatges en bus” té per objectius:

 • Impulsar la mobilitat en bus entre la població
 • Defensar bones pràctiques quan usem transport públic
 • Fomentar la seguretat, convivència i civisme al transport públic
 • Posar eines a l’abast per a poder gaudir d’un bon trajecte

Es podrà visitar un autobús de Soler i Sauret i se simularà un trajecte des de “casa” fins a “destinació”. Durant el trajecte es treballaran diferents aspectes i situacions per resoldre que poden ocórrer quan viatgem en autobús.

Més informació

La cursa de transports: Sant Just – Mataró

Dijous 21 de setembre al matí tindrà lloc la XII Cursa de Transports de la Regió Metropolitana de Barcelona. A les 9 h, es partirà des de diversos municipis de l’àrea metropolitana per arribar fins a Mataró.

La cursa necessita voluntaris per anar des de Sant Just fins a Mataró de diferents maneres, tant en transport públic com en vehicle privat.

Idees de trajectes:

 • Bus E30 + L3 + R1
 • Bus JM + L3 + R1
 • Bici + R1 (anant a l’estació de L’Hospitalet de Llobregat)
 • AMBici + R4 + R1 (anant a estació de Sant Joan Despí)
 • AMBici + L3 + R1
 • AMBici + autobús + Exprés 11.1 o 11.2 (busos exprés de Mataró que surten des de plaça Catalunya)
 • Autobús (E30 + X1 + Exprés 11.1)
 • Cotxe

Si voleu participar-hi, envieu un correu a mobilitat@santjust.cat i indiqueu la vostra preferència de trajecte.

20a edició de la Baixcicletada: diumenge 1 d’octubre

Enguany, 12 municipis del Baix Llobregat organitzen la 20a edició de La BaixCicletada, que se celebrarà el diumenge 1 d’octubre de 2023.

Es tracta d’una passejada popular en bicicleta amb diversos punts de sortida. El recorregut finalitza al parc de Torreblanca, on hi haurà moltes sorpreses. Tal com expliquen des de l’organització, es tracta d’una jornada pensada perquè les famílies i les persones amants de les bicicletes prenguin els carrers del Baix Llobregat.

Els municipis participants són Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

Des de Sant Just, el punt de sortida és a les 10.30 h al Parador. Des d’allà, s’anirà a Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat, i l’arribada al parc de Torreblanca està prevista a les 12.15 h.

Les inscripcions es fan a la pàgina web de la Baixcicletada.