Divendres, 23 de juny, viurem la revetlla amb la Flama del Canigó

Flama del Canigó

Aquest divendres, 23 de juny, al vespre, se celebra la renovació anual de la Flama del Canigó. La flama, que s’encén al cim del Canigó el 22 de juny amb llenya de diversos indrets dels Països Catalans, es distribueix per pobles i ciutats durant el dia de la revetlla de Sant Joan.

A Sant Just Desvern, aquesta tradició la va iniciar fa gairebé 50 anys un grup d’atletes del municipi. Enguany, Joan Asmarats i Alexis González seran els encarregats de transportar la flama des de la Plaça Sant Jaume de Barcelona, a les 18 h.

Des d’allà, acompanyats per altres santjustencs i santjustenques, portaran la flama fins al municipi. L’arribada de la Flama del Canigó al carrer Doctor Ribalta es preveu a les 19.30 h. A les 19.45 h, s’iniciarà un recorregut a peu des de l’esplanada del Canigó, i a les 20 h es llegirà el manifest i s’encendrà el peveter a la plaça Malaret.

La celebració està organitzada per Òmnium cultural, la SEAS i l’Ajuntament de Sant Just Desvern, i enguany hi col·laboren, per primera vegada, l’Associació de la Gent Gran i En Bici Sense Edat.