Primers passos per a la creació del nou institut escola de Sant Just, al ple municipal d’abril

Ajuntament de Sant Just

Com cada últim dijous de mes, avui, 27 d’abril, a les 19 h, se celebra el ple municipal ordinari. Es podrà seguir en línia a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, o presencialment a la sala de plens.

Un dels punts destacats d’aquesta sessió és l’aprovació inicial del projecte tècnic executiu per l’enderroc de l’antiga nau de la brigada i les seves tanques existents. El punt dona resposta a un acord entre l’Ajuntament i el Departament d’Educació de la Generalitat per ubicar en aquest terreny, situat al carrer Narcís Monturiol, la construcció d’uns mòduls provisionals. Aquesta cessió permetrà, de cara al curs 2024-2025, obrir una línia d’I3 i una altra de 1r d’ESO, mentre no estigui en funcionament l’institut escola. Després, aquests grups es traslladaran al nou centre educatiu. Es tracta, per tant, d’una situació temporal.

L’altre punt de l’Àrea de Planificació Territorial, Habitatge i Medi Ambient que es votarà és la segona i última pròrroga del contracte de servei pel manteniment de les instal·lacions tècniques (aigua-gas-electricitat-climatització) als equipaments municipals i a la via pública, amb l’empresa Central Industrial del Fred CIF, SL. L’inici de la licitació va ser el 2018, i ara es prorrogarà un any més.

De l’Àrea D’Alcaldia-Presidència i de Serveis Generals, Economia i Sostenibilitat es presentaran tres punts: la pròrroga del contracte per a la prestació del servei de suport TIC amb l’empresa Itglobal S.L., per un any més; la modificació de la plantilla per amortitzar una plaça de caporal i crear una plaça i lloc de treball de sergent, i l’aprovació inicial de la modificació de crèdit 16/2023 del pressupost de l’Ajuntament, per cobrir la inversió total del futur equipament comunitari de Bellsoleig.

Pel que fa a l’àrea de Serveis a la Persona, s’aprovarà la revisió de preus del contracte per a la Gestió del Complex Esportiu Municipal La Bonaigua de l’any 2023, d’acord amb l’IPC de Catalunya del període precedent.

També es donarà compte del decret del regidor de Joventut, amb data del 30 de març de 2023, de l’aprovació del Pla Local de Joventut de l’Ajuntament de Sant Just Desvern per als anys 2023-2025. Es tracta d’un pla estratègic fonamental a l’hora d’ordenar els recursos disponibles i planificar-los per tal d’oferir una resposta eficient a les necessitats de la població jove del municipi. Consta de quatre eixos: Sant Just Jove, Transicions i Autonomia, Transformació i Benestar.

Consulteu l’ordre del dia