Exposició “AMANDLA! Un crit de llibertat a les fronteres” al Centre Cívic Soledat Sans

Exposició AMANDLA!
Salt a Ceuta a l'agost 2019. Fotografia d'Antonio Sempere

Del 25 d’abril al 21 de maig de 2023, el Centre Cívic Soledat Sans Serafini acull l’exposició AMANDLA! Un crit de llibertat a les fronteres. La mostra, del fotoperiodista Antonio Sempere, es podrà visitar a la sala Un grapat d’estels en l’horari d’obertura del centre (de dimarts a divendres, de 9 h a 13 h i de 16 h a 19 h i dissabtes de 9 h a 13 h).

Amb aquesta exposició es vol denunciar la realitat que pateixen les persones que fugen de guerres, fam i pobresa, a la recerca d’una vida digna.

Antonio Sempere capta a través de la seva càmera el dolor, l’angoixa, la desesperació i l’esperança de milers de persones que en el seu camí per arribar a Europa són víctimes de màfies, extorsions, vexacions. Una Europa que tanca les fronteres i els ulls a una realitat de vulneració total dels Drets Humans.

Les fotografies mostren la vida i la mort a la frontera hispanomarroquina de Ceuta, de la zona dels Balcans i de la ruta marítima de la Mediterrània, i ens obliguen a recordar que darrere cada persona que arriba a casa nostra hi ha sovint una història de patiment, de vulneració de drets i de desigualtat.