75 premiats en el XIV Concurs Internacional de Fotografia, de l’Associació Fotogràfica Sant Just

Concurs de fotografia


El Concurs Internacional de Fotografia Sant Just Desvern acaba de tancar la seva 14a edició, amb la publicació dels resultats a la seva pàgina web. El concurs projecta el nom de Sant Just per tot el planeta, no en va s’ha convertit en una referència a escala internacional en haver obtingut el reconeixement d’entitats com la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic, la Photographic Society of America, la Confederació Espanyola de Fotografia i la Federació Catalana de Fotografia.


L’edició d’enguany ha repartit 75 premis en forma de medalles d’or, plata i bronze, mencions d’honor i premis especials. Els més de 200 participants han vingut de gairebé 40 països d’arreu del món i han aportat prop de 2.400 obres en les tres seccions que enguany plantejava el concurs: lliure color, lliure monocrom i tema especial (gent i paisatges, en color).

Fotos premiades
Fotos finalistes


El jurat del premi ha estat format pels membres del Cos de Jurats de la Federació Catalana de Fotografia Montse Moraleda i Juan Laguna Jiménez, i per Mercè Miralles, sòcia de l’Agrupació Fotogràfica Sant Just. Tots ells, sota l’experta batuta de Toni Vigo, vocal de concursos de l’AFSJ i chairman del concurs des de fa molts anys.


Des de la web del concurs es poden visualitzar les imatges premiades i les finalistes (“acceptacions”, en la terminologia del concurs), a més de l’acta corresponent. L’aplicació també permet visualitzar les fotos premiades i acceptades d’anys anteriors i el catàleg de cada any, un llibre on es reprodueixen les millors imatges del certamen i s’hi ofereix tota la informació relativa al desenvolupament del concurs.


Les fotografies premiades i les finalistes del XIV Concurs Internacional de Fotografia Sant Just Desvern s’exposaran al llarg de tot el mes de juny a la sala Celler de Can Ginestar, exposició que s’inscriu dins de les activitats del Juny Fotogràfic, que tornarà a celebrar-se enguany després del parèntesi provocat per la covid.