L’últim ple de l’any aprova l’inici de la tramitació per a l’Institut Escola a Mas Lluí

Sala de plens de Sant Just

Ahir, 22 de desembre, es va celebrar el ple municipal corresponent al mes de desembre de 2022.

El punt més destacat de la sessió va ser l’aprovació de l’inici de la tramitació per a l’Institut Escola al barri de Mas Lluí. L’Ajuntament posarà a disposició del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya els terrenys per a aquest nou centre públic d’ensenyament. Es tracta d’un solar de 8.050 m2 situat al carrer Maria Zambrano, 2.

L’Institut Escola cobrirà la manca de places de primària que ja existeix actualment i alhora donarà resposta a les futures demandes de places de secundària.

PSCEndavant  SJ ERCEn Comú  CUPRegidora no adscritaRegidor no adscrit
A favorA favorA favorA favorAbstencióA favorAbstenció

De l’àrea d’Economia, es van aprovar definitivament les ordenances fiscals i preus públics per a 2023, que s’havien aprovat provisionalment en el ple del mes d’octubre de 2022, després de desestimar una reclamació d’un particular.

PSCEndavant  SJ ERCEn Comú  CUPRegidora no adscritaRegidor no adscrit
A favorA favorAbstencióA favorAbstencióAbstencióA favor

Es van aprovar diversos punts d’àrees internes de l’Ajuntament. El primer, l’establiment de criteris objectius per a la distribució d’un complement per fomentar i millorar l’assistència entre el personal pertanyent al cos de la policia local de l’Ajuntament de Sant Just.

PSCEndavant  SJ ERCEn Comú  CUPRegidora no adscritaRegidor no adscrit
A favorAbstencióA favorA favorEn contraEn contraA favor

En segon lloc, es va aprovar l’increment del complement de productivitat per retribuir la formació professional del personal de la corporació corresponent a l’any 2021.

PSCEndavant  SJ ERCEn Comú  CUPRegidora no adscritaRegidor no adscrit
A favorAbstencióA favorA favorA favorA favorA favor

I, en tercer lloc, es va aprovar l’adhesió a l’acord marc de mobilitat sostenible a les entitats locals de Catalunya, del Consorci Català pel desenvolupament local i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), que subministrarà un vehicle per a la policia local de Sant Just, en la modalitat d’arrendament (sense opció a compra), amb kit de detinguts.

PSCEndavant  SJ ERCEn Comú  CUPRegidora no adscritaRegidor no adscrit
A favorA favorA favorA favorEn contraAbstencióA favor

Per unanimitat, es va aprovar definitivament el projecte executiu de consolidació estructural de la Masia de Can Candeler, aprovada inicialment al ple de setembre. El pressupost d’execució del contracte és de 361.115,09 €.

De l’àrea de Serveis a la Persona, es van aprovar dos punts:

  • El primer, la revisió del cànon en metàl·lic per la concessió demanial de la residència i centre de dia Vitàlia Sant Just S.L., de l’exercici 2022. D’acord amb les dades facilitades per l’INE, l’IPC del període juliol 2020-juliol 2021 va ser del 2,9% i, per tant, el cànon a abonar corresponent a l’any 2022 és de 21.1330,10 €. 
PSCEndavant  SJ ERCEn Comú  CUPRegidora no adscritaRegidor no adscrit
A favorA favorA favorA favorAbstencióA favorA favor
  • L’altre, les tarifes per la prestació dels serveis del Complex Esportiu Municipal La Bonaigua per a l’any 2023, així com de natació escolar per al curs 2023-2024. Es contempla un increment en les tarifes lineal del 6,2 %. La quota total adult es mantindrà igual, però s’incrementaran la quota de permanència (3,70 %) i la quota de parella (2,50 %).
PSCEndavant  SJ ERCEn Comú  CUPRegidora no adscritaRegidor no adscrit
A favorAbstencióEn contraA favorEn contraEn contraAbstenció

Es van presentar dues mocions:

  • La moció del PSC de reconeixement als 20 anys del Consell Municipal de les Dones va quedar aprovada.
PSCEndavant  SJ ERCEn Comú  CUPRegidora no adscritaRegidor no adscrit
A favorA favorA favorA favorAbstencióA favorA favor
  • La moció del regidor no adscrit per protegir l’art urbà a Sant Just Desvern es va rebutjar.
PSCEndavant  SJ ERCEn Comú  CUPRegidora no adscritaRegidor no adscrit
En contraEn contraEn contraEn contraAbstencióA favorA favor

Durant els precs i preguntes, la concentració d’Arran Sant Feliu – Sant Just, convocada a les 18.30 h a la plaça Verdaguer sota el lema “Les joves ens quedem”, va manifestar la seva demanda de més habitatge públic per gent jove al municipi.

Podeu recuperar el ple complet al canal de YouTube de l’Ajuntament.