Programació de Nadal 2022-2023: consulteu totes les activitats!

Arriben les festes de Nadal! A Sant Just, s’han preparat moltes activitats pensades per gaudir en família.

El tradicional Mercat de Nadal, les campanyes de solidaritat, els concerts nadalencs, el teatre amb els Pastorets, la festa de Cap d’Any a la Bonaigua, la cavalcada de Reis… Són moltes les activitats que tindran lloc en diferents indrets del municipi durant les pròximes setmanes, amb la il·lusió i la màgia de sempre.

Programa d’activitats

Consulteu el programa amb totes les activitats nadalenques del municipi

Nou parc de Nadal del 2 al 5 de gener

Com a novetat d’enguany, l’Espai MercArt acollirà un parc de Nadal adreçat als més menuts, que podran lliurar la seva carta als Reis Mags. Serà durant els dies 2, 3 i 4 de gener (de 17 h a 20 h) i el 5 de gener (d’11 a 14 h). S’hi organitzaran tallers de fanalets, d’imants, de decoració nadalenca, de maquillatge, un planetari, un photocall nadalenc, un concurs de dibuix i jocs gegants.

A més, al llarg del matí del dia 5 de gener, els visitants podran gaudir d’un espectacle infantil i d’una xocolatada, i els infants que ho desitgin podran lliurar les seves cartes a un patge reial. Ràdio Desvern farà un programa especial en directe des del Mercat Municipal.

El Mercat de Nadal torna a la plaça Camoapa

El diumenge 18 de desembre, durant tot el dia, molts establiments comercials del municipi participaran en el Mercat de Nadal amb paradetes on es podran avançar les compres nadalenques. Hi haurà diferents activitats i tallers d’animació i, a més, els més petits podran fer cagar el Tió.

La cavalcada de Reis passarà per Mas Lluí, el Casal de Joves i l’Ajuntament

El 5 de gener i per primera vegada després de la pandèmia, els Reis d’Orient tornen al balcó de l’Ajuntament.

Aquesta vegada ho faran amb un personatge nou a la cavalcada: el Carboner. És un senyor simpàtic i alegre que vetllarà perquè ens portem bé i, si no ho fem, ens deixarà carbó.

Els Reis Mags faran el primer tram de la cavalcada al Mas Lluí, i després seguiran el recorregut fins al Casal de Joves on ampliaran el nombre de carrosses amb la de patges reials, la de regals i la resta del seguici. Continuaran fins a l’Ajuntament per rebre la clau de totes les cases de mans de l’alcalde, Joan Basagañas. Amb la clau màgica ben guardada, recorreran diferents barris de Sant Just per veure tots els infants, repartir molts caramels i recollir les cartes dels nens i nenes que encara no els les hagin pogut fer arribar.

La comissió de Cavaltombs oferirà globus als infants al Casal de Joves i al passatge Sant Lluís.

Vols ser patge a la cavalcada de Reis?

Si sempre has volgut ser patge de la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient i tens de 8 a 12 anys, pots apuntar-te fins al 31 de desembre a través d’aquest formulari.

Si hi ha més sol·licituds que places, el dia 3 de gener es farà un sorteig en directe al magazín matinal de Ràdio Desvern, La Justa.   

Donarem la benvinguda al 2023 amb la festa de Cap d’Any a la Bonaigua

La nit del 31 de desembre a l’1 de gener, a partir de l’1 de la matinada, donarem la benvinguda al 2023 al Complex Municipal de La Bonaigua de la mà de DJ Grande i DJ Ruyex.

Podeu comprar entrades de venda anticipada a entrapolis.com des del 5 i fins al 31 de desembre, a un preu de 15 €, o a taquilla, a 17 €.  L’entrada inclou una consumició.

Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats dels/les tutors-es.

Pastorets de Sant Just

Els dies 21, 22, 23 i 26 de desembre, tornen Els Pastorets a l’Ateneu de Sant Just.

La Marató de TV3, amb la salut cardiovascular

El 18 de desembre, al Mercat de Nadal de la plaça Camoapa i a altres espais del municipi, l’Associació Sant Just per la Marató, amb el comerç de Sant Just Desvern i diferents entitats, organitzen diverses activitats per col·laborar amb la Marató de TV3 per la salut cardiovascular.

També hi podrem trobar un espai de salut solidari amb entitats com Shurican i SuperOli, que oferiran els seus productes a fi de recaptar fons per a la recerca del càncer infantil, així com l’Associació de Familiars de Salut Mental del Baix Llobregat.

Aquest Nadal, cap infant sense joguina

Des del 12 de desembre i fins al 2 de gener de 2023, podeu col·laborar en la campanya “Cap infant sense joguina” i contribuir a fer que el dia de Reis sigui especial per a tots els infants del poble.  

L’objectiu d’aquesta campanya és garantir que arribin regals nous i adequats als infants de famílies en risc d’exclusió social.

Tots els regals s’adquiriran a establiments de Sant Just, i  podeu col·laborar comprant vals de 5 € en alguna de les botigues següents: 7Dos Concept Store, Bambuques, Cal Llibreter, Cistelleria Ballart, Estètica Sofía Ventura,  Granel Sant Just,  Íntims Carbó, L’Escrivà, La Vie en Papier, Lesayoga, Meritxell Morató Logopèdia i Psicologia, Möbel Lab, Mobles i Electrodomèstics Catalán i  Physios Centre de Fisioteràpia i Rehabilitació Funcional.

Recollida d’aliments per a Càrites

Campanya de recollida d’aliments a les escoles, del 21 de novembre al 20 de desembre destinats al rebost de Càrites del municipi.

Banc de Sang

El divendres 16 de desembre, totes les persones majors de 18 anys podran donar sang al Casal de Joves, de 10 a 14 i de 17 a 21 h.

Viu el Nadal al Mercat Municipal

Aquest Nadal, se sortejaran 5 paneres de 130 € per comprar al mateix Mercat

Per participar cal emplenar les butlletes que donaran totes les parades del 12 de desembre al 4 de gener. 

El 5 de gener, durant el programa especial de Reis que s’emetrà en directe a Ràdio Desvern de 10 a 13 h, es realitzarà el sorteig per escollir a les persones guanyadores.