El projecte per consolidar les cobertes de Can Candeler s’aprova per unanimitat al ple de setembre

El de ple de setembre, celebrat ahir, ha aprovat per unanimitat l’inici del projecte executiu de consolidació estructural de la masia de Can Candeler, que té per objecte principal la rehabilitació de les cobertes, per tal de posar aturador al precoç estat de deteriorament actual. La inversió prevista és de 361.115 euros. A partir d’ara, es treballarà en el procés de licitació de l’execució de les obres, i durant l’any 2023 començarà l’actuació de rehabilitació d’aquesta masia del segle XV.

També es van aprovar per unanimitat els dos punts de l’àrea de serveis a la persona, en referència a la població jove: la tercera i última pròrroga del contracte per a la prestació del servei de mobilitat internacional per a joves, de l’empresa Progess SL, que es desenvolupa al Casal de Joves, per al període de l’1 de novembre de 2022 al 31 d’octubre de 2023, i la segona i última pròrroga del contracte per a la prestació del servei d’orientació per a joves (el servei enllaç), per al mateix període, a l’empresa Itínere Serveis Educatius SL.

Va quedar aprovat també el “Pla municipal de mecanismes per a la prevenció, detecció i correcció del frau, la corrupció i els conflictes d’interessos per a la gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència” (PRTR). Aquest pla permetrà sol·licitar els ajuts europeus Next Generation per estimular la recuperació econòmica i la reparació dels danys causats per la pandèmia:

PSC  SANT JUST EN COMÚENDAVANT SJ  ERC  CUP  REGIDOR NO ADSCRIT  REGIDORA NO ADSCRITA  
A favorA favorA favorA favorAbstencióA favorA favor

Així mateix, es van aprovar dues modificacions de crèdit del pressupost general. Gràcies a aquests canvis, es podrà finançar una part del cost total de projecte de rehabilitació de Can Candeler i la reurbanització del carrer Creu entre Verge del Pilar i Muntanya:

PSC  SANT JUST EN COMÚENDAVANT SJ  ERC  CUP  REGIDOR NO ADSCRIT  REGIDORA NO ADSCRITA  
A favorA favorAbstencióAbstencióAbstencióA favorAbstenció

D’altra banda, es va ratificar la pròrroga d’un any del contracte de subministrament d’un vehicle per a la Policia Local (Toyota Prius amb kit de detinguts), en la modalitat de rènting, a través de l’Acord marc de mobilitat sostenible amb destinació a les entitats locals de Catalunya del Consorci Català pel Desenvolupament Local i l’Associació Catalana de Municipis (ACM):

PSC  SANT JUST EN COMÚENDAVANT SJ  ERC  CUP  REGIDOR NO ADSCRIT  REGIDORA NO ADSCRITA  
A favorA favorA favorA favorAbstencióA favorAbstenció

De l’àrea de planificació territorial, habitatge i medi ambient, es va aprovar el nou conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Llobregat i els ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern per al servei de manteniment i conservació del parc de Torreblanca i el seu finançament. El primer conveni de col·laboració es va signar l’any 1997 i s’ha mantingut de forma ininterrompuda fins avui:

PSC  SANT JUST EN COMÚENDAVANT SJ  ERC  CUP  REGIDOR NO ADSCRIT  REGIDORA NO ADSCRITA  
A favorA favorAbstencióA favorA favorA favorAbstenció

Per urgència, es va aprovar el compte general de l’exercici de 2021:

PSC  SANT JUST EN COMÚENDAVANT SJ  ERC  CUP  REGIDOR NO ADSCRIT  REGIDORA NO ADSCRITA  
A favorA favorAbstencióAbstencióAbstencióA favorAbstenció

També per urgència, es va aprovar definitivament l’ordenança número 16 (es va estimar la reclamació i suggeriment de la regidora no adscrita). D’aquesta manera, les persones menors de 30 i les majors de 65 podran tenir un preu reduït a espectacles professionals teatrals, dansa, circ o música que es programin des de l’Ajuntament. Fins ara les franges d’edat eren fins a 25 anys i majors de 60.

PSC  SANT JUST EN COMÚENDAVANT SJ  ERC  CUP  REGIDOR NO ADSCRIT  REGIDORA NO ADSCRITA  
A favorA favorAbstencióA favorAbstencióA favorA favor

Pel que fa a les mocions, se’n van presentar i aprovar dues, que van entrar per urgència. Per unanimitat, es va aprovar garantir la pluralitat i independència de la comunicació pública local, proposada pels grups municipals de la CUP, ERC i la regidora no adscrita. En aquesta moció, els grups es comprometen a crear un grup impulsor per iniciar un debat polític i social sobre el futur reglament d’organització i funcionament del servei públic audiovisual local.

L’altra moció que es va aprovar, del regidor no adscrit, és per a la millora d’infraestructures, mobilitat i serveis dels polígons industrials Sud-Oest i Pont Reixat:

PSC  SANT JUST EN COMÚENDAVANT SJ  ERC  CUP  REGIDOR NO ADSCRIT  REGIDORA NO ADSCRITA  
A favorA favorA favorEn contraAbstencióA favorEn contra

Podeu recuperar el ple municipal de setembre al canal de YouTube de l’Ajuntament.