Exposició pública del cens electoral pel sorteig de persones candidates a jurat popular

Fins al dia 21 de setembre està a exposició pública i es pot consultar la inclusió al cens electoral (i presentar reclamació de la no inclusió quan sigui el cas); inclou persones majors d’edat el dia 1 d’agost de 2022.

Aquest llistat del cens vigent és el que formarà part del sorteig que s’ha fixat per a la província de Barcelona per seleccionar les 8.000 persones candidates a jurat que podran formar part de tribunal de jurat popular el bienni 2023-2024; a efectes del sorteig formaran part del cens vigent les persones majors d’edat el dia 16 de setembre de 2022. Aquest sorteig és una sessió pública prevista el 22 de setembre, a les 9.30 h, a la seu de l’Audiència Provincial de Barcelona.

Es pot fer la consulta de la inclusió al cens per a aquesta finalitat, a Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, presencialment o per telèfon.

El tribunal del jurat és una institució democràtica que fa possible que la ciutadania participi directament de l’Administració de Justícia. Les persones designades candidates a jurat reben la notificació amb una citació a l’Audiència Provincial i un qüestionari. Ser jurat popular és un dret i un deure ciutadà.