AMBici, el nou servei de bicicletes elèctriques metropolitanes, arribarà a Sant Just a principis de 2023

El 2023 es posarà en marxa el nou servei metropolità de bicicletes elèctriques compartides, del qual Sant Just en formarà part, i que millorarà la connexió del nostre municipi en bicicleta amb Barcelona i amb altres 15 municipis de l’àrea metropolitana.

AMBici a Sant Just Desvern

A Sant Just, aquest sistema comptarà inicialment amb 66 bicicletes, distribuïdes en sis punts d’ancoratge on es podran agafar o deixar. El servei podrà augmentar de forma progressiva en els propers anys si així es requereix. S’han escollit punts d’ancoratge que afavoreixen la connexió amb el transport públic, com Walden, Carretera Reial amb Rambla de Sant Just o el Parador, així com altres punts en barris més allunyats per afavorir la connexió amb la resta del municipi, com Mas Lluí, Barri Nord o La Miranda, a la plaça del Canigó.

Servei integrat amb el Bicing

L’AMBici, que substitueix l’actual e-Bicibox, s’integrarà tarifàriament amb el Bicing i hi connectarà a través d’estacions de pont o de transferència, ubicades en zones limítrofes de Barcelona, com Zona Universitària. Aquest servei es cofinança entre l’AMB i els diferents ajuntaments metropolitans: la inversió inicial ha pogut ser finançada pels fons europeus Next Generation, i l’Ajuntament assumirà uns 80.000 € anuals.

Inicialment, es preveuen fins a 7 estacions de transferència, situades en les localitzacions següents:

  • Barcelona – Sant Adrià de Besòs, Campus UPC – Diagonal Besòs
  • Barcelona – Sant Adrià de Besòs, La Pau
  • Barcelona – Santa Coloma de Gramenet, Baró de Viver
  • Barcelona – Esplugues, Zona Universitària
  • Barcelona – l’Hospitalet de Llobregat, Ciutat de la Justícia
  • Barcelona – l’Hospitalet de Llobregat, Riera Blanca
  • Barcelona – l’Hospitalet de Llobregat, Collblanc

Abonament metropolità per a l’AMBici i el Bicing

Per tal de facilitar l’ús conjunt del servei AMBici de l’AMB i el servei Bicing de l’Ajuntament de Barcelona, i establir unes condicions preferents per als usuaris que vulguin utilitzar els dos sistemes, es crearà un abonament metropolità.

D’aquesta manera, l’abonament del servei metropolità AMBici es rebaixarà de 40 a 25 euros anuals i el de Bicing, un 20 % (40 € o 28 €, en funció de la tarifa escollida de Bicing). És a dir, l’abonament metropolità, per utilitzar els dos serveis, estarà entre els 53 i els 65 euros anuals.

El servei s’iniciarà amb una tarifa promocional per al 2023: un abonament de 25 € anuals, amb els primers 30 minuts gratuïts. Els següents 30 minuts, tindrà un cost de 0,50 €.