L’experiència de la prova pilot de GxC a Sant Just Desvern, explicada en un breu vídeo documental

acte rethinkwaste

Ja està disponible al canal de YouTube de l’Ajuntament un nou vídeo documental del projecte LIFE REthinkWASTE que informa de l’experiència pilot que va servir per implementar l’enfocament innovador de GxC (Generació per Coneixement) provat a Sant Just Desvern. La prova es va implementar amb l’anomenada estratègia #coneixelquellences des del maig del 2021 al 2022. La fase d’interacció amb la ciutadania actualment està acabada i el projecte està en fase d’avaluació.

El pilot va durar un any, durant el qual els ciutadans registrats rebien missatges setmanals als seus telèfons mòbils, a través de WhatsApp, Telegram o SMS, que contenien informació i reptes sobre la correcta classificació dels residus. A més, els usuaris van rebre missatges amb informació personalitzada sobre el nombre d’obertures dels contenidors d’orgànica i resta, amb informació i anàlisi sobre el significat dels seus hàbits. El to amable i proper dels missatges va mantenir l’atenció dels usuaris sobre el tema de la classificació de residus, estimulant-los a millorar el seu comportament.

Els participants que van interactuar responent els missatges van participar, en una primera fase, en un sorteig de vals per gastar als comerços locals, així com en un sorteig final de 12 bicicletes elèctriques. Els resultats de la prova es van presentar durant la jornada mediambiental a Sant Just Desvern acollida durant les festes del barri de Mas Lluí al mes de juny.

Consulteu el vídeo “L’experiència de la prova pilot de GxC de LIFE REthinkWASTE a Sant Just Desvern”