Paralització temporal de les obres del c. Bonavista, entre c. Creu i c. Major

Obres carrer Bonavista Sant Just

Les obres de reurbanització del c. Bonavista, en el tram ubicat entre el c. Creu i el c. Major, i que van començar el passat 11 d’abril, estan aturades temporalment, ja que l’empresa adjudicatària de l’obra “Obras, Servicios y Mantenimientos Egara, SL” ha renunciat a acabar-les tal i com havien de fer segons contracte signat, sent un dels motius que l’empresa s’ha declarat en fallida.

Des del dia 20 de juny, les obres estan paralitzades i l’Ajuntament, després de demanar en repetides ocasions explicacions sobre aquesta situació, ha iniciat el procés de rescissió de contracte davant de la situació creada.  Aquesta renúncia per part de l’empresa adjudicatària està ocasionant greus perjudicis: obres sense acabar, problemes en l’accessibilitat dels veïnat als seus habitatges, problemes de mobilitat en el municipi i afectacions a altres carrers adjacents.

D’altra banda, l’Ajuntament ha exigit a l’empresa “Obra, Servicios y Mantenimientos Egara, SL” que apliqui les normes de seguretat necessàries a l’obra. L’Ajuntament vetllarà per tal que aquestes mesures de seguretat requerides es facin i, si no, ho farà amb una contractació paral·lela.

En aquests moments, la urgència de continuar amb les obres de manera ràpida passa perquè l’Ajuntament liciti, quan abans millor, el que resta d’obres. Per aquesta raó, i paral·lelament a la rescissió del contracte, ha decidit de manera urgent iniciar el procés de licitació per adjudicar a una nova empresa l’acabament de les mateixes. L’objectiu és reemprendre les obres a mitjan del mes de juliol.

L’Ajuntament lamenta aquesta situació, aliena a les seves responsabilitats, i busca les solucions més ràpides i eficients per tal de solucionar un problema que afecta principalment al veïnat.

Convoquem el veïnat a una reunió informativa demà, 28 de juny, a les 19 h, a l’Ajuntament.