Es demana a la Generalitat el tancament preventiu de les residències de gent gran de #SantJust

El Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, reunit avui per videoconferència, ha acordat avui demanar a la Generalitat que les residències de gent gran del municipi suspenguin les visites presencials de familiars i les sortides de les persones residents durant un període de 14 dies. La constància de brots de coronavirus a poblacions pròximes a Sant Just Desvern ha obligat al comitè a proposar aquesta mesura preventiva temporal per evitar que el virus torni a entrar als centres residencials.

La residència Vitàlia ja ha adoptat aquesta mesura en el seus centres a Catalunya, mentre que la residència Nuestra Señora de Lourdes també considera pertinent aplicar aquesta decisió a partir d’aquesta setmana. El centre Quidam també està estudiant la possibilitat d’adoptar aquesta mesura preventiva. A la residència CRAL, per la seva part, avui s’han fet proves PCR a totes les persones del centre, siguin residents o personal, donat que una persona de la plantilla ha donat positiu. Tot i això, cap resident mostra símptomes compatibles amb el coronavirus però cal fer les proves per descartar qualsevol contagi. En aplicació del protocol de Salut de la Generalitat, aquest centre té aturades les visites de familiars i les sortides de residents des del passat dimecres. Les famílies estan informades de la situació, a través dels canals de comunicació del propi centre.

El Comitè d’Emergències està molt preocupat pels nous casos de la COVID-19 que s’estan registrant a l’entorn i de forma molt reduïda a Sant Just. La població jove està registrant positius i cal demanar a la població molta prudència i autoprotecció. Arran d’aquesta situació, es demanarà a les persones responsables dels Casals d’Estiu i de les activitats que s’estan fent al municipi que extremin les precaucions, prenguin la temperatura a les persones assistents abans de qualsevol activitat i notifiquin qualsevol possible cas a les autoritats sanitàries.

Es presenta un escenari complicat i no es descarta anul·lar activitats programades en funció de l’evolució de les dades de la pandèmia. Ningú vol tornar a la situació de confinament que vàrem viure fa uns mesos però tothom ha de posar de la seva part per evitar-ho.