Oberta la convocatòria per demanar ajuts per a instal·lacions d’autoconsum i emmagatzematge, amb fonts d’energies renovables

ajuts renovables

El passat 14 de desembre, s’ha publicat la convocatòria de l’any 2021 per a la concessió d’ajuts del Programa per a actuacions per a l’execució de diversos programes d’incentius lligats a l’autoconsum i a l’emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable, els quals s’inclou la biomassa, i a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

La convocatòria estarà oberta com a màxim fins al 31 de desembre de 2023 o fins a esgotar el pressupost.

Les activitats subvencionables són:

  • Programa d’incentius 1: realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, en el sector serveis, amb emmagatzematge o sense.
  • Programa d’incentius 2: realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, en altres sectors productius de l’economia, amb emmagatzematge o sense.
  • Programa d’incentius 3: incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, ja existents en el sector serveis i altres sectors productius.
  • Programa d’incentius 4: realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, en el sector residencial, les administracions públiques i el tercer sector, amb emmagatzematge o sense.
  • Programa d’incentius 5: incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, ja existents en el sector residencial, les administracions públiques i el tercer sector.
  • Programa d’incentius 6: realització d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en el sector residencial.

L’ajut el gestiona l’IDAE a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i el pressupost destinat a Catalunya és de 114.900.000 €.

Tota la informació vinculada a aquest ajut la podeu consultar al web de l’ICAEN.