El Butlletí de juliol-agost de #santjust destaca la campanya de suport al teixit comercial local

El Butlletí corresponent als mesos de juliol i agost, recull a la portada i al tema principal la suma d’esforços per donar suport al teixit comercial. L’Ajuntament, les associacions de comerç (Desvern Comerç i Empresa, Dona i Empresa i el Mercat Municipal) i persones a títol individual han treballat conjuntament en la creació de la campanya multiformat “Sense anar més lluny, comerç i serveis de Sant Just”, les despeses de la qual aniran a càrrec de l’Ajuntament. En aquesta línia, les pàgines centrals d’aquest número inclouen fitxes d’informació general sobre els comerços i serveis del municipi, i que es repetiran en els propers butlletins per donar cabuda als diferents comerços i serveis locals. 

L’entrevista és a la Mª Isabel Aragonés, presidenta de Sant Just Impulsa, l’associació empresarial que es va constituir a final de febrer i que aplega aplega empreses dels tres polígons, així com d’altres agents clau. Els principals reptes de l’associació són: fer créixer la base empresarial del col·lectiu, i tirar endavant accions que beneficiïn les que ja s’hi han adherit.

L’elaboració del Pacte de Ciutat, un document que recollirà els objectius, les estratègies i les línies de treball per afrontar les conseqüències socials i econòmiques derivades de la pandèmia de la COVID-19; la transformació constant d’equipaments i espais públics -com la nova pista de La Bonaigua i la terrassa de Can Ginestar-; la represa de la nova normalitat a Sant Just amb precaució i apel·lant a la responsabilitat ciutadana; i l’activació en format virtual del procés participatiiu per definir el futur espai feminista de Sant Just són altres dels temes que inclou aquest Butlletí. 

També s’anuncia que avancen les gestions per incrementar el nombre de places de 0 a 3 anys al municipi ja que la Generalitat ha comunicat a l’Ajuntament que està en disposició de fer-se càrrec de part del cost del sosteniment de les places d’un nou centre, després de l’aprovació dels pressupostos per al 2020. D’aquesta manera, l’Ajuntament podrà encarregar el projecte de construcció de la segona escola bressol, un projecte prioritari del mandat que comportarà la reestructuració del pla d’inversions per disposar del finançament per a la construcció i posada en marxa del centre educatiu 0-3 anys.

Finalment, a l’espai d’agenda es destaquen diferents activitats que s’han programat per viure un estiu diferent a Sant Just. 

El Butlletí es pot consultar online a través del web santjust.cat.