Sant Just ret homenatge a les santjustenques Isaura Martínez i Claudia Cortés amb noms de carrer

Ahir, 10 de juliol de 2024, es va celebrar l’acte d’homenatge i reconeixement d’Isaura Martínez i Claudia Cortés Ferrández. Es van descobrir dues plaques de carrer de la nova zona de Garrofers, al barri de La Plana Padrosa-Bellsoleig, que retran homenatge a ambdues santjustenques distingides per les seves contribucions a la comunitat local.

Claudia Cortés Ferrández (1927, Biel, Aragó) va arribar a Sant Just Desvern el 1952, on va treballar a la Masia Carola. Activa en l’Associació de Veïns, va participar en la reivindicació de serveis com l’Escola d’Adults i el Centre de Planificació Familiar. Va ser regidora de Serveis Socials i de Salut (1983-1991) i va impulsar l’ambulatori local i cursos per a dones.

Isaura Martínez Silva (1932, Barcelona) va tenir una botiga d’electrodomèstics i un estanc a Sant Just Desvern. Va ser regidora d’Educació per UCD el 1979, contribuint al desenvolupament de l’Escola Montseny.

Aquestes plaques commemoratives reconeixen la dedicació i la influència de Claudia Cortés Ferrández i Isaura Martínez Silva en la vida social i política de Sant Just Desvern, perpetuant el seu llegat en la memòria col·lectiva del municipi.