Tancats els contenidors d’orgànica i resta a nous barris del municipi

Contenidors amb xip - Sant Just Desvern

Sant Just Desvern avança en el repte d’implantar el nou model de recollida de residus domiciliària amb l’objectiu de millorar els índexs de recollida selectiva. Durant els últims anys, l’Ajuntament ha desplegat, esglaonadament, el tancament dels contenidors d’orgànica i resta a diferents barris del municipi.  

Aquest 2024, el nou model de recollida de residus domiciliaris, basat en l’aprofitament de les noves tecnologies, s’està implementant als contenidors de resta i orgànica de totes les bateries del municipi que encara no s’han tancat.

Aquests dies ja s’han tancat els contenidors gris i marró dels barris Sud, Illa Walden, Camp Roig, Basses de Sant Pere, avinguda de la Indústria i els habitatges del Barri Centre ubicats per sota de la rambla de Sant Just. 

Properament, s’executarà també al Barri Nord, Can Modolell i la resta d’habitatges del Barri Centre ubicats per sobre  de la rambla de Sant Just.  Així, el nou model quedarà implementat a tot el municipi.

Per què tanquem els contenidors? 

Sant Just Desvern és un dels municipis capdavanters de Catalunya pel que fa a recollida selectiva, però l’evolució s’havia estancat en els darrers anys. El nou sistema ha de permetre superar el llindar del 65% de reciclatge de residus municipals (exigit per la Unió Europea i l’AMB per a l’any 2035) i assolir l’objectiu d’un 75% de recollida selectiva. Aquest és un dels principals compromisos del Pla d’Acció Municipal 2023-2027, iniciat en el darrer mandat, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU. 

Com funciona el nou sistema? 

Cada domicili disposa de dues targetes identificatives que obren els contenidors de les fraccions orgànica i resta. Per dipositar els residus, només cal apropar la targeta al lector i obrir el contenidor. A més, durant el segon semestre d’aquest any, s’habilitarà l’obertura de contenidors amb el telèfon mòbil.  

Què passa si encara no tinc la targeta? 

Pots recollir-la al Casal de Joves fins al 22 de març, en horari de dimarts a divendres, de 10 a 15 h i de 16 h a 21 h, i els dilluns de 16 h a 21 h.

Dubtes o incidències 

residus@santjust.cat 

635 86 52 85 

Horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres, de 9 h a 18 h 

Per a més informació

santjust.cat/residus 

@santjustresidus