Nova programació de la Xarxa d’Equipaments Culturals de Sant Just Desvern

Xarxa d'Equipaments Culturals de Sant Just Desvern

La Xarxa d’Equipaments Culturals de Sant Just Desvern posa en marxa la seva programació cultural conjunta per al trimestre que va de setembre a desembre de 2023.

Trobareu la programació completa a la nova web xecsantjust.cat.

La XEC Sant Just està formada pel Centre Cívic Joan Maragall, el Centre Cívic Salvador Espriu, el Centre Cívic Soledat Sans Serafini, l’Espai MercArt, la Casa de la Cultura Can Ginestar, La Vagoneta i Les Escoles.

Casa de la Cultura Can Ginestar

Pel que fa a Can Ginestar, destaquen els cursos municipals d’arts plàstiques. N’hi ha de tot tipus: alabastre, aquarel·la, ceràmica, cinema i art, dibuix, escultura, experiència, forma i color, gravat, història de l’art, investigació d’esmalts aplicats al torn, l’art del retaule, pintura, torn, cultura audiovisual…

També s’han organitzat diferents conferències, com el Conta’m una òpera, un cicle d’astronomia i cosmologia, un altre de filosofia i cultura contemporània, el cicle d’història sobre el conflicte dels grans llacs d’Àfrica, o el de moviments socials que han canviat el nostre present.

La Biblioteca Joan Margarit ha programat diversos clubs de lectura, així com tertúlies amb escriptors, recitals i conferències.

Centre Cívic Joan Maragall

Al Centre Cívic Joan Maragall es fan cursos d’humanitats (història, cinema…), d’idiomes (anglès, francès), de tecnologia i de cuina, així com activitats dinàmiques (zumba, ioga, pilates, ioguilates, dansa…).

Centre Cívic Soledat Sans Serafini

El barri de Mas Lluí també compta amb una selecció de cursos, al Centre Cívic Soledat Sans Serafini. S’han organitzat cursos de core dance, ioga per a mares i nadons, iniciació a la màquina de cosir i bàsics de la cuina vegana i residu zero.

L’Associació Veïnal Mas Lluí – Sant Just organitza, també, l’Espai de joc, activitats esportives i Minimúsics (música en família, per a famílies amb infants de 0 a 6 anys).

Centre Cívic Salvador Espriu

Al Centre Cívic Salvador Espriu hi ha cursos de ball modern, de manteniment, de memòria, de flamenc, de sevillanes i de zumba. També és on assaja el Cor Daraja.

La Vagoneta

A La Vagoneta és on té lloc el Taller de Plàstica Municipal Carrau Blau, adreçat a nens i nenes d’entre 4 i 15 anys. També hi ha un Espai de Joc, i es fan assajos de Dimonis, Balls de Saló i Gòspel.

Les Escoles

Les Escoles ofereix diversos serveis adreçats a la ciutadania: el Centre de Formació de Persones Adultes, el Servei Local de Català, el Tallers de Música i Sant Just Solidari.

Exposicions destacades

No cal sortir de Sant Just Desvern per viure l’art, a través de les diferents exposicions i rutes singulars que s’organitzen des de la Xarxa d’Equipaments Culturals.

Aquesta tardor, destaquen les següents exposicions:

  •  “Resset”, a l’Espai MercArt (art contemporani). Del 30 de setembre al 17 de desembre
  •  “De quin color és una vida multicolor?”, de Jaume Funes, al Centre Cívic Soledat Sans. Del 5 al 30 de setembre
  • Mostra de treballs dels Cursos Municipals d’Arts Plàstiques, al Celler de Can Ginestar. Del 7 de setembre al 13 d’octubre
  •  “Origen d’intencions”, de Jan Vallverdú, al Celler de Can Ginestar. Del 19 d’octubre al 25 de novembre.
  • Omgra”, de Joaquim Orriols, al Celler de Can Ginestar. De l’1 de desembre al 5de gener
  • Ibers”, exposició anual al CIM de Can Ginestar

Consulteu tota l’activitat de la Xarxa d’Equipaments Culturals de Sant Just Desvern en el següent enllaç.