El 14 de setembre hi haurà una prova del sistema d’alertes de Protecció Civil a través dels mòbils

Alertes Protecció Civil

Dijous 14 de setembre hi haurà una prova del sistema d’alertes de Protecció Civil a través dels mòbils de la ciutadania. Al Baix Llobregat, la prova es farà a les 13 h.

Aquesta alerta arribarà a tota la ciutadania a través del telèfon mòbil: el missatge apareixerà a les pantalles acompanyat d’un so d’alerta específic, que sonarà malgrat que els telèfons estiguin en modi silenci.

És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. L’eina ja s’ha aplicat en situacions reals.

Per valorar la prova s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema.

Més informació

FAQS