El ple de juliol aprova la modificació del mapa de capacitat acústica de Sant Just Desvern

Ple municipal Sant Just Desvern

Ahir es va celebrar el ple municipal ordinari corresponent al mes de juliol. Es pot recuperar íntegrament a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Sant Just.

Es tracta de l’últim ple de l’estiu, ja que a l’agost no se celebra. El proper ple ordinari serà, doncs, dijous 28 de setembre de 2023.

Canvis en el mapa de capacitat acústica del municipi

Entre els punts aprovats, destaca la modificació del mapa de capacitat acústica de Sant Just Desvern. S’ha considerat necessari actualitzar el mapa vigent al qual es remet l’ordenança municipal reguladora del soroll i de les vibracions, que data del 2011.

PSC  SANT JUST EN COMÚ ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióAbstencióA favorA favorA favor

El Cap de Control d’Activitat i Protecció Civil de l’Ajuntament va emetre un informe tècnic justificatiu de la proposta de modificació del mapa de capacitat acústica, tenint en compte les zones que han variat d’ús i el nou planejament urbà.

Es realitzaran modificacions al mapa de capacitat acústica als següents carrers (podeu consultar les equivalències al gràfic que trobareu a sota):

  • Espigolera i Bullidor: de B2 a C2
  • Ponce de León, camí de pujada a Mas Lluí: de B2 a B3
  • Avinguda Riera amb carretera Reial: de C2 a B3, ja que el fins ara sòl industrial es destinarà properament a una nova zona d’habitatges.
  • Narcís Monturiol: es considera una única zona de sensibilitat acústica B3 uniforme.
  • Plaça Malaret: s’elimina l’A3 corresponent a l’antiga escola Montserrat; tot l’espai passa a ser B1, com el carrer de la Creu.
  • Hereter: s’elimina la zona A4 i tot el carrer passa a ser B3.
  • Maria Montessori: d’A4 a B1, tenint en compte els equipaments existents i els pendents de construir.
  • El vial d’accés a l’aparcament del Complex Esportiu Municipal La Bonaigua: d’A4 a B1, en consonància amb les zones de transició existents als centres esportius.
  • Tots els centres docents s’actualitzen a A2 i les zones esportives a C1.

Aprovades per unanimitat les festes locals de l’any 2024

Un altre punt d’interès per a la ciutadania és la determinació de les festes locals de l’any 2024 a Sant Just, que s’han aprovat per unanimitat.

Es tracta de les següents dates:

  • Dilluns 20 de maig de 2024 (Dilluns de Pasqua Granada)
  • Dimarts 6 d’agost de 2024 (Festa Major i efemèride dels sants Just i Pastor).

Aquestes dates se sumen a les vacances escolars de Sant Just Desvern per al curs 2023-2024, que ja estaven establertes:

  • Vacances de Nadal: del 21 de desembre de 2023 al 7 de gener de 2024, ambdós inclosos.
  • Vacances de Setmana Santa: del 23 de març a l’1 d’abril de 2024, ambdós inclosos.
  • Festius de lliure disposició acordats pel Consell Municipal d’Educació de Sant Just Desvern: divendres 13 d’octubre de 2023, dijous 7 de desembre de 2023, dilluns 12 de febrer de 2024, divendres 1 de març de 2024, divendres 17 de maig de 2024.

Altres punts de l’ordre del dia

De l’àrea d’Economia, es van aprovar dos punts:

  • La correcció d’un error material al pressupost general de l’Ajuntament per a l’exercici de 2023, aprovat en el plenari del 20 d’octubre de 2022. Hi havia una duplicitat en la descripció econòmica d’una de les aplicacions pressupostàries (Hermanitas Nuestra Señora de Lourdes).
PSC  SANT JUST EN COMÚ ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorA favorA favorAbstencióA favorAbstencióAbstenció
  • L’aprovació definitiva del Compte General de l’exercici 2022, integrat pel Compte General de l’Ajuntament de Sant Just Desvern i els comptes anuals de l’empresa municipal Promunsa.
PSC  SANT JUST EN COMÚ  ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióA favorAbstencióAbstencióAbstenció

Com a punts interns, es van aprovar modificacions singulars de la plantilla de personal:

  • Per unanimitat, es va aprovar la incorporació de dues places d’educador/a de la nova escola bressol Mainada, que completarà així, la plantilla tècnica d’aquest nou centre educatiu, que obre el proper 8 de setembre de 2023.

S’incrementa la plantilla prevista inicialment, ja que el nombre de places d’infants ha crescut de 87 a 107. Aquesta circumstància requereix la creació de dos llocs de treball nous, un del subgrup A2 i l’altre del subgrup C1.

Mainada compartirà equip directiu i projecte educatiu amb l’altra escola bressol municipal de Sant Just Desvern, Marrecs. 

  • També es va aprovar la transformació del règim jurídic de vàries places de personal laboral temporal, per tal que siguin convocades com a places desenvolupades per personal funcionari.

Encara existeixen llocs de treball les funcions dels quals estan reservades a funcionaris públics, però que estan ocupades per personal laboral. Quan alguna d’aquestes places sigui ocupada definitivament per personal funcionari, després d’haver superat el procés selectiu corresponent, es procedirà a l’amortització automàtica de la plaça corresponent de personal laboral.

En concret, es crearà 1 plaça subescala administrativa, 2 places subescala auxiliar administrativa i 1 de tècnic mitjà.

PSC  SANT JUST EN COMÚ ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióAbstencióAbstencióA favorAbstenció

Per últim, pel que fa a l’Àrea de Territori, es va aprovar la desafecció d’una part de la finca situada al final del Passatge Segura, en l’actualitat propietat de l’Ajuntament. Grupo Ferrer Internacional S.A. ha mostrat la seva voluntat d’adquirir el sobrant (una porció de 51,56 m2).

La porció que es proposa desafectar no ha estat mai destinada a cap ús públic des de la data de la seva adquisició, l’any 1988. Excepcionalment, es pot procedir a la desafectació de béns de domini públic si durant un període de 25 anys no s’han utilitzat d’acord amb la seva afectació prevista.

PSC  SANT JUST EN COMÚ ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorAbstencióAbstencióEn contraAbstencióAbstencióAbstenció

Mocions

Pel que fa a les mocions, se’n van presentar dues:

  • La moció del grup municipal d’ERC i Junts en defensa de l’escola catalana i la llengua catalana es va aprovar.
PSC  SANT JUST EN COMÚ ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
A favorA favorA favorA favorA favorEn contraAbstencióEn contra
  • La moció de Junts i ERC perquè durant la Festa Major de 2023 i l’11 de setembre de 2023 la senyera onegi a tots els equipaments públics de Sant Just Desvern va quedar rebutjada:
PSC  SANT JUST EN COMÚ ENDAVANT SJ  JUNTS  ERC  PP  CUP  VOX  
En contraEn contraAbstencióA favorA favorAbstencióA favorEn contra