Signat l’acord de partits pel repartiment dels espais de propaganda electoral

Eleccions generals del 23 de juliol de 2023

Signat l’acord de partits pel repartiment dels espais de propaganda electoral de Sant Just per a les eleccions generals del 23 de juliol de 2023. Les formacions polítiques que subscriuen aquest acord són PSC-PSOE, PP, ERC, VOX, Sumar-En Comú Podem, Junts i PDeCAT-E-CiU i la CUP. No va poder assistir a la reunió Frente Obrero, que també es presenten a les eleccions generals.

En aquesta convocatòria, la ciutadania amb dret a vot (14.127 persones censades a Sant Just Desvern) escull les persones que seran membres del Congrés dels Diputats i del Senat, les dues cambres que conformen les Corts Generals.

La campanya electoral per a les eleccions generals del 23J serà del 7 al 21 de juliol de 2023. La repartició dels espais de propaganda electoral del municipi s’ha fet per ordre de representativitat, d’acord amb els resultats obtinguts a les anteriors eleccions generals, celebrades el 10 de novembre de 2019, a la circumscripció de Barcelona.

En aquest acord, es delimiten aspectes com la ubicació de les pancartes, els trams de carrers i fanals reservats per a banderoles i cartells, els cartells lliures al voltant d’equipaments públics o el suport cartró d’ús exclusiu per a la propaganda electoral.

Tot i que en aquesta convocatòria les emissores municipals no poden oferir espais de propaganda electoral, Ràdio Desvern oferirà a tots els partits o coalicions donats d’alta al registre d’entitats municipal que es presenten a aquestes eleccions, un espai d’entrevista, d’uns 25 minuts de durada, per donar cobertura informativa a totes les candidatures.

L’entrevista s’emetrà al programa magazine del matí “La Justa”, seguint l’ordre de la representativitat obtinguda a la província de Barcelona en les darreres eleccions generals de 2019. Les entrevistes es faran en directe a les 11 h, durant la campanya electoral, d’acord amb aquesta distribució. Totes elles quedaran penjades en format podcast a la web de Ràdio Desvern.