Sant Just celebra el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ amb activitats i suport al col·lectiu

Amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBIQ+, Sant Just Desvern ha programat activitats de visibilització i suport al moviment que es concentraran principalment el mateix dimecres 28 de juny. Enguany, com a novetat, s’instal·laran dos punts informatius amb materials i recursos, un al matí al mercat ambulant de la plaça Camoapa, i un altre per la tarda a la plaça de la Pau, on també es farà una classe de zumba oberta a la ciutadania amb la Raquel Rubiales. Tot seguit es llegirà el manifest del Dia Internacional de l’Orgull, a càrrec de l’entitat Trans* Baix Power; i la jornada finalitzarà amb una actuació de percussió a càrrec del grup Bandandarà.

Aquest any es vol posar en valor l’aprovació de la primera llei estatal LGTBI, concretament, la Llei 4/2023, de 28 de febrer, per la igualtat real i efectiva de les persones trans i per la garantia dels drets de les persones LGTBI. Han calgut gairebé 45 anys de democràcia per fer-la possible, enmig de molta dedicació i reivindicació de partits polítics, agents socials i persones i col·lectius LGTBI.

El món local és clau a l’hora d’implementar aquest marc legislatiu i desenvolupar polítiques públiques de sensibilització i de defensa de la diversitat sexual i de gènere, i en general de la garantia de les llibertats individuals i col·lectives i de construir territoris lliures d’LGTBI-fòbia.