La10a Jornada Escolar d’Esport Unificat, a Sant Just Desvern

Aquest dimecres, 26 d’abril, a les instal·lacions del Complex Esportiu Municipal La Bonaigua, tindrà lloc la 10a Jornada Escolar d’Esport Unificat.

La Jornada Unifica’t és una trobada esportiva compartida entre l’alumnat d’un Centre d’Educació Especial i l’alumnat d’un Institut o Escola Ordinària. Enguany, hi participen 87 alumnes de l’Escola d’Educació Especial Centre Pilot Sant Just i 37 alumnes de 1r de batxillerat de l’Institut de Sant Just Desvern. L’exjugador de bàsquet català Roger Grimau serà l’ambaixador de la jornada.

La jornada, que començarà a les 10 h i s’allargarà fins l’hora de dinar, té com a principal objectiu afavorir situacions inclusives mitjançant l’activitat física, l’esport i el foment dels hàbits saludables. Amb la pràctica de l’esport unificat, les persones amb i sense discapacitat intel·lectual participen en un mateix espai compartint totes les activitats i vivències.

Hi haurà quatre estacions esportives (de bàsquet, d’handbol, de vòlei i de futbol sala) i una estació d’hàbits saludables. S’iniciarà la jornada amb una dinàmica conjunta i acabarà amb una reflexió per grups. Per acabar, hi haurà la cloenda i l’entrega de reconeixements.

Assistiran a la cloenda de la jornada l’alcalde de Sant Just Desvern, Joan Basagañas; el regidor d’Esports, Toni Collantes; la regidora d’Acció Social, Quima Giménez; el representant territorial de l’esport a Barcelona de la Generalitat de Catalunya, Josep March i Claret; el president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau; l’exjugador de bàsquet professional, Roger Grimau; el director general de l’empresa col·laboradora Amat Immobiliaris, Guifré Homedes Amat; la responsable de màrqueting d’Amat Immobiliaris, Vanessa Piñeiro Veiga, i el director de l’empresa col·laboradora Ciabatta, Llorenç Rey.

Organitza: Special Olympics Catalunya

Special Olympics Catalunya és una agrupació esportiva d’Utilitat Pública, que té com a principal objectiu el foment de la pràctica de l’esport i d’altres activitats de lleure, per part de les persones amb discapacitat intel·lectual, com una via de desenvolupament personal i d’integració social.

Amb la col·laboració de: Ajuntament de Sant Just Desvern, EEE Centre Pilot Sant Just, Institut Sant Just Desvern, Generalitat de Catalunya, Fundació Barça, Fundación Leo Messi, Fundació La Caixa, Special Olympics España i Gasol Foundation.