Nova instal·lació solar fotovoltaica a l’Escola Montseny

S’ha instal·lat una nova instal·lació fotovoltaica a l’Escola Montseny de Sant Just Desvern. Es tracta d’una pèrgola d’estructura de fusta amb una coberta de plaques fotovoltaiques semitranslúcides que generen un espai d’ombra al pati i produeixen energia elèctrica neta que s’autoconsumirà al mateix centre escolar.

Característiques de la instal·lació:

  • Potència fotovoltaica: 11,85 kWp
  • Producció energètica anual estimada: 15.657 kW

L’ús i el foment de les energies renovables és essencial per al desenvolupament sostenible. Concretament, l’energia solar fotovoltaica converteix la radiació solar en electricitat a través de panells solars fotovoltaics.

Aquesta acció es correspon amb un dels objectius del PAM (Pla d’Acció Municipal 2019-2023), en què l’Ajuntament de Sant Just es compromet de forma efectiva en la transició cap a les energies renovables. Un dels compromisos consisteix en augmentar en un mínim del 50% (150kW) la potència fotovoltaica municipal, prioritzant les actuacions amb màxim rendiment.